HBO Leergang Netwerkbeheer

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 18 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
ACTIE: Tot en met 16 juni 2018 krijg je van ons het inschrijfgeld cadeau!
De korting wordt automatisch verwerkt na je inschrijving.
Algemeen

Met deze unieke leergang ontwikkel je je in een korte periode tot ­professional op het gebied van netwerkbeheer op HBO-niveau. In dit programma komen veel aspecten aan de orde die belangrijk zijn voor een profes­sionele ­netwerkbeheerder, zoals hardwarebeheer, softwarebeheer, bedrijfsprocessen, projectmanagement en IT-netwerken. ­Kortom: een zeer boeiende en brede leergang.

Voor wie?

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de wereld van netwerkbeheer en zich op dit gebied (verder) wil ontwikkelen op HBO-niveau.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

In deze HBO-leergang ontwikkel je brede kennis en vaardigheden op het gebied van netwerkbeheer. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf ook in de praktijk actief zijn. Zij leren je op praktische wijze hard- en software beheren. Ook komt werken met een netwerk­infrastructuur en beveiliging uitgebreid aan bod. In de lessen en tijdens je stage ga je daadwerkelijk aan de slag met het beheren van professionele netwerken.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot de digitale leer­omgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en ­examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je ­diploma haalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 6 modules van 6 lessen en een eindopdracht. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijk­gerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Vrijstellingen

Vanuit dit HBO-programma kun je eventueel verder studeren in een van de HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Als je toelaatbaar bent ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen. Zie Toelichting HBO voor de voorwaarden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor een Scheidegger-examen en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Dit geldt niet voor de externe digitale examens van Computrain, vanwege de internationale certifi­caten die je daarmee kunt behalen.

Opleiding HBO Leergang Netwerkbeheer

Studieprogramma

Studieprogramma

Hard- en softwarebeheer

(6 lessen)

 • Installeren en configureren
 • Onderhoud en de-installeren
 • Risico’s en veiligheid
 • Versiebeheer en updates
 • Klachtafhandeling en administratie

MTA Cloud Fundamentals (MTA-examen 98-369)

(6 lessen)

 • Werken met de cloud
 • Administer Office 365 en Microsoft Intune
 • Configureren van Microsoft cloudservices
 • Gebruiken van Microsoft cloudservices
 • Support cloudgebruikers

MTA Networking Fundamentals (MTA-examen 98-366)

(6 lessen)

 • Lokale netwerken (LAN’s)
 • Draadloze netwerken
 • Werken met Internet Protocol (IP)
 • TCP/IP implementeren
 • Wide Area-netwerken
 • Netwerkinfrastructuur en beveiliging

CompTIA Security+ Certification (Exam SYO-401)

(6 lessen)

 • Beveiliging, privacy en ICT
 • Beveiligingsniveaus
 • Toegang, autorisatie en accounts
 • Beveiligingsbeleid en protocollen
 • Netwerkbeveiliging

Bedrijfskundige processen

(6 lessen)

 • Inzicht in bedrijfsprocessen
 • Soorten processen en processtroomschema’s
 • Goederenstromen en informatiestromen
 • De relatie tussen processen en informatie
 • Procesbeheersing en kwaliteit

Projectmatig werken

(6 lessen)

 • Kernbegrippen projectmanagement
 • Projectvoorbereiding en projectdoelstellingen
 • Fases in projecten en projectplanning
 • Beheersen van tijd en geld
 • Projectafronding

Eindopdracht

(2 lessen van 3 uur)

 • Begeleiding 

Praktijkmodules

De MTA-modules, CompTIA-module en de module Hard- en softwarebeheer worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voor­komen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Eindopdracht

In het laatste onderdeel van deze opleiding werk je aan een eindopdracht op het gebied van netwerkbeheer. Hiermee toon je aan dat je op HBO-niveau functioneert. Tijdens de 2 lessen word je begeleid door je docent om deze eindopdracht tot een goed einde te brengen.

Afronding en diploma

De module Projectmatig werken en Hard- en softwarebeheer rond je af met een digitaal examen. De module Bedrijfskundige processen wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. De MTA-modules en de CompTIA-module rond je af met externe digitale examens. Met die examens behaal je ook officiële inter­nationale certificaten. Aan het eind van de opleiding maak je een eindopdracht. Als je alles met een vol­doende afrondt, ontvang je het diploma ‘HBO Leergang Netwerkbeheer’ van ­Scheidegger Opleidingen.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 18 maanden. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 18 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 lesdagen van 3 uur. De avondopleiding heeft 14 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 12 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Leergang Netwerkbeheer worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.390,-
Examens: € 195,- per examen
€ 155,- per MTA-examen
€ 295,- CompTIA-examen
Eindopdracht: € 550,-
Studiemateriaal: € 125,- per module
Arrangementskosten: € 225,- o.b.v. dag

De MTA-modules en CompTIA-module volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Voor deze modules worden arrangementkosten in rekening gebracht. De examenkosten voor deze modules zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Deze opleiding volg je al vanaf €271,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 150,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.