HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 1.250,- korting per half studiejaar

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Variant

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je in korte tijd ontwikkelen tot HBO-verpleegkundige en het geaccrediteerde diploma HBO-V behalen? Kies dan voor deze officieel geaccrediteerde Bacheloropleiding. Je kunt mogelijk al in 2 jaar je diploma behalen als je werkzaam bent in de verpleging en je BIG-registratie hebt. Hiermee kun je succesvol je loopbaan vervolgen op een hoger niveau, bijvoorbeeld in een (psychiatrisch) ziekenhuis, een verpleeghuis, de gehandicaptenzorg of de thuiszorg. Natuurlijk is de opleiding volledig toegespitst op de competenties die de verpleegkundigen (nu en in de toekomst) nodig hebben. De opleiding is daarom ontwikkeld volgens Nursing 2020 volgens de ordening in 7 competentiegebieden van de CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). Zo leer je binnen de opleiding alles wat je als HBO-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. Je start deze opleiding met een voorprogramma, waarna je direct doorstroomt in de verkorte Bachelor. De opleiding is speciaal gericht op werkenden en is daarom uitstekend te combineren met een baan. Daarnaast kom je bij deze opleiding mogelijk in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidieregeling. De opleiding is speciaal gericht op werkenden en wordt uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI.

BIG-registratie

Het beroep van HBO-Verpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je je BIG-registratie omzetten naar HBO-Verpleegkundige.

Subsidie

Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie !!GEEN VERWIJZING!! voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Voucherregeling

Deze opleiding maakt deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt maar liefst € 1.250,- korting per half studiejaar.

Voor wie?

Je wilt in korte tijd het officiële getuigschrift HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige behalen. Je bent inservice-verpleegkundige of hebt al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast ben je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Voordat je start met de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie) dien je eerst het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige van NCOI te volgen. Na het succesvol afronden van dit voorprogramma kun je je inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie).

Wil je het programma graag doorlopen en niet gebruikmaken van de voucher? Kijk daarvoor bij het programma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Unieke opleidingsopzet

De HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie) is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 2 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dien je namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

Je werkt, afhankelijk van je studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houd je focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. Je kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeer je 's avonds, dan volg je wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als je de dagstudie volgt, heb je om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kun je kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

Per fase werk je vervolgens aan een eindopdracht en een portfolio. Je sluit de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht en een portfolio.

Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Stage

Als MBO-verpleegkundige kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Onze businesspartner Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat je kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of je kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Voorprogramma

Je start deze officieel geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met een kort voorprogramma, zodat je volledig voorbereid wordt op de succesvolle afronding van deze Bachelor.

Fase 1

In de eerste fase ontwikkel je vaardigheden om cliënten met een kort- of langdurige beperking of handicap te begeleiden en ondersteunen. Hiervoor verdiep je je in de thema's psychische ziektebeelden en geneesmiddelenleer. Ook ontwikkel je vaardigheden om zorg te indiceren, zodat je efficiënt kunt inspelen op de zorgbehoeften van cliënten.

Comorbiditeit en gedrag

Psychogeriatrische zorg

Zorginnovaties en ethiek

Eindopdracht

Portfolio

Fase 2

In de tweede fase verdiep je je in persoonlijk leiderschap binnen de zorg, zodat je proactief te werk gaat en je kwaliteiten optimaal inzet. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om zorginnovaties en ethische kwesties mee te nemen in de door jou geboden zorgverlening. Hierdoor houd je als verpleegkundige rekening met de privacy van patiënten en kun je inspelen op nieuwe technologieën binnen de zorg.

Persoonlijk leiderschap in de zorg

Stageblok HBO Persoonlijk leiderschap in de zorg - praktijk

Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort

  • Dementiezorg
  • Wijkverpleging
  • Verpleegkunde en Psychiatrie
  • Hoog Complexe Somatische Zorg
  • Autismezorg voor Verpleegkundigen
  • Gehandicaptenzorg voor Verpleegkundigen
  • Ouderenzorg voor Verpleegkundigen
  • Verslavingszorg voor Verpleegkundigen
  • Jeugdzorg voor Verpleegkundigen

Eindopdracht

Portfolio

Afstudeerfase

In de afstudeerfase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je portfolio. Daarnaast werk je aan je afstudeerwerkstuk, waarmee je wat je geleerd hebt aan je praktijk koppelt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

Portfolio

Afstudeeropdracht

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. De afstudeerfase bestaat uit 2 delen. Tijdens je hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio samenbrengt. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt.

HBO Bachelorgetuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’ van onze businesspartner NCOI. Je mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. Je ontvangt een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Voorprogramma

Lesgeld: € 490,-

Studiemateriaal: € 200,-

Examenkosten: € 195,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige Verkort

Collegegeld: € 4.150,-

Studiemateriaal: € 990,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Om voor de voucherregeling in aanmerking te komen moet je je vóór 17 augustus 2019 bij ons hebben ingeschreven. In het collegegeld zijn de kosten voor inschrijving, het cursusgeld en de examenkosten opgenomen en is de voucher van € 5.000,- direct in mindering gebracht. Indien nadien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de voucherregeling, komt de korting te vervallen. Je kunt echter nog wel deelnemen aan een reguliere opleiding waarbij de reguliere studiekosten in rekening worden gebracht.

Als je wel van de regeling gebruik mag maken, dan loopt de regeling vervolgens tot uiterlijk 1 september 2024. Wanneer je de opleiding onverhoopt niet vóór 1 september 2024 hebt afgerond, komt de korting voor het resterende deel van de opleiding te vervallen en worden voor dat resterende deel de reguliere studiekosten bij je in rekening gebracht. Daarmee zullen de totale kosten alsnog minder zijn dan wanneer je je inschrijft zonder gebruik te maken van deze subsidieregeling.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 1.250,- korting per half studiejaar

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Variant

Duur