HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 1.250,- korting per half studiejaar

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Duur

30 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je in korte tijd ontwikkelen tot officieel erkend verpleegkundige en het geaccrediteerde HBO-V-getuigschrift behalen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je kunt mogelijk al in anderhalf jaar jouw diploma halen als je werkzaam bent in de verpleging. Hiermee kun je succesvol je loopbaan vervolgen op een hoger niveau, bijvoorbeeld in een (psychiatrisch) ziekenhuis, een verpleeghuis, een instelling voor gehandicapten, de basisgezondheidszorg of de thuiszorg. Natuurlijk is de opleiding volledig toegespitst op de competenties die je als verpleegkundige (nu en in de toekomst) nodig hebt. De opleiding is daarom ontwikkeld volgens Nursing 2020. We maken hierbij gebruik van de ordening in 7 competentiegebieden, gebaseerd op de systematiek van de CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). Zo leer je binnen de opleiding alles wat je als HBO-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen. De opleiding is speciaal gericht op werkenden en wordt uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI.

BIG-registratie

Het beroep van HBO-verpleegkundige is een beschermd beroep volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als je je diploma van deze opleiding hebt behaald, kun je je BIG-registratie omzetten naar HBO-verpleegkundige.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, de gunstige studiefinanciering van de overheid. Je kunt voor alle studiekosten, behalve je boeken, tegen 0% rente bij de overheid geld lenen. Bovendien heb je na het behalen van je diploma 15 jaar de tijd om het terug te betalen. Een unieke kans. Zie Subsidie en Financieel voordeel voor meer informatie.

Voucherregeling

Dit programma maakt deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt tot maar liefst € 1.250,- per half studiejaar. Wil je niet gebruikmaken van de voucher? Kijk dan bij de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Voor wie?

Je wilt in korte tijd het officiële getuigschrift HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige behalen. Je hebt al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast ben je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Vooropleiding

Je kan deze verkorte Bachelor volgen als je in het bezit bent van een diploma MBO Verpleegkundige niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast bent je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Voordat je start met de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort dien je eerst de Pre Bachelor Verpleegkunde van NCOI te volgen. Na het succesvol afronden van deze Pre Bachelor Verpleegkunde kun je je inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Wil je het programma graag doorlopen en niet gebruikmaken van de voucher? Kijk daarvoor bij het programma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Opzet van de opleiding

De Bacheloropleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied, waardoor je al in anderhalf jaar tijd de opleiding succesvol af kunt sluiten. Door je werkervaring hoef je niet te oefenen in de praktijk. Daarom kun je verschillende modules overslaan en is het mogelijk om de opleiding in korte tijd te doorlopen. De modules die overblijven zijn belangrijke modules om je verder te ontwikkelen op HBO-niveau en om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen in het vakgebied. Per module rond je steeds een onderwerp af. Daarmee heb je een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. Je zult merken hoe prettig dit werkt. Je beschikt over een zeer moderne online leeromgeving die alle informatie bevat die je voor de opleiding nodig hebt, zoals de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en andere informatie.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als verpleegkundige veel gebruik van maakt. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Stage

Als MBO-verpleegkundige kun je je baan in veel gevallen gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Je moet gedurende je opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat je ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau dat je kan adviseren over je persoonlijke invulling van de stage of je kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Fase 1

 • Comorbiditeit en gedrag
 • Psychogeriatrische zorg
 • Zorginnovaties en ethiek

Fase 2

 • Persoonlijk leiderschap in de zorg
 • Stageblok HBO Persoonlijk leiderschap in de zorg - praktijk
 • Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort
  • Autismezorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Jeugdzorg
  • Ouderenzorg
  • Verslavingszorg
  • Kernprogramma Pedagogiek
  • Kernprogramma Zorgmanagement
  • Wijkverpleging
  • Verpleegkunde en psychiatrie
  • Hoogcomplexe somatische zorg
 • Eindopdracht
 • Praktijkprogramma

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma
 • Afstuderen

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachte en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. Je sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht. Zo werk je op prettige wijze naar je Bachelorgraad.

HBO Bachelorgetuigschrift

Deze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Je ontvangt het wettelijk erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’. Daarnaast mag je de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Collegegeld: € 4.150,-

Studiemateriaal: € 960,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn de kosten voor inschrijving, het cursusgeld en de examenkosten opgenomen en zijn de vouchers van € 1.250,- per half studiejaar direct in mindering gebracht. Indien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan je in rekening gebracht.

Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding met € 1.250,- korting per half studiejaar

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Duur

30 maanden Duur van de opleiding