HBO Associate degree Retailmanagement en marketing

NVAO-erkende opleiding in samenwerking met Hogeschool NCOI - 30 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je je in korte tijd ontwikkelen tot succesvol bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer? Dan is deze HBO Associate degree in samenwerking met Hogeschool NCOI iets voor jou. De opleiding biedt een aantrekkelijke combinatie van vakken op het gebied van marketing, sales en ondernemerschap. Onderwerpen die hierin onder meer centraal staan zijn: retailmanagement, retailmarketing en winkelbeheer. Dankzij de praktijkgerichte aanpak van de opleiding kun je de opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen in je werk. Kortom: je maakt beslist een goede keuze met deze opleiding. Vanuit de HBO Leergang Retailmanagement en -marketing kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen in deze Associate degree.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2,5 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

De HBO Associate degree Retailmanagement en -marketing is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in 2,5 jaar een officieel diploma wil behalen op het gebied van retail. Je bent ambitieus en wilt je verder ontwikkelen in retailmanagement om zo succesvol aan de slag te gaan als bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer. Je wilt dit doen in een 2-jarig programma op het niveau van HBO Associate degree.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Aanpak

In het programma ga je aan de slag met de theorie en de toepassing daarvan in de praktijk. We besteden aandacht aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden die wij jou in verschillende onderwijsvormen aanbieden. De bedrijfskundige kant van retailmanagement en -marketing komt aan bod, maar ook de vaardigheden die je als manager nodig hebt. Zo ontwikkel je vaardigheden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en organiseren. Je houdt zelf de voortgang van je ontwikkeling bij en je reflecteert op je persoonlijke resultaten en verbeterpunten.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt deze direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert, meteen toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze HBO Associate-degreeopleiding duurt in principe 2,5 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Een verkort programma

Als je de opleiding HBO Leergang Retailmanagement en -marketing van Scheidegger hebt gevolgd, dan heb je een stevige basis op HBO-niveau. Je kunt bij je aanmelding voor de opleiding HBO Associate degree Retailmanagement en -marketing deze achtergrond aangeven en dan wordt er voor jou naar vrijstellingsmogelijkheden gekeken. Niet alleen je opleiding bij Scheidegger wordt dan bekeken, ook andere vooropleidingen en werkervaring worden dan meegenomen. Je ontvangt een studieroute met die onderwerpen die jij moet doen om je HBO Associate degree te behalen.

Opleiding HBO Associate degree Retailmanagement en marketing

Studieprogramma 120 EC

Fase 1

 • Bedrijfseconomische aspecten [DE]
 • Management en organisatie [MO]
 • Marketing [DE]
 • De markt en marktonderzoek [DE]
 • E-commerce [MO]
 • Retailmarketing [MO]
 • Eindopdracht [EO]
 • Praktijkprogramma [PF]
 • Totaal fase 1 60 EC

Fase 2

 • Internetmarketing [MO] 12 EC
 • Inspirerend leidinggeven [MO] 12 EC
 • Sales- en accountmanagement [MO] 8 EC
 • Retailmanagement en winkelbeheer [DE] 8 EC
 • Ondernemerschap en ondernemen [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit een schriftelijk examen [SE], digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werk je aan een eindopdracht [EO]. In het studieprogramma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens je opleiding.

Getuigschrift

Als je alle onderdelen van het programma met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Retailmanagement en -marketing’ van Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Woensdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Woensdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.090,-
Examens: € 195,- per module
Eindopdracht fase 1: € 550,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Afstuderen: € 600,-
Studiemateriaal: € 1.375,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten vanaf het tweede jaar: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 30 termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 200,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.