Met Scheidegger sta je sterker

HBO Associate-degreeprogramma Retailmanagement en -marketing

Officieel erkende opleiding van NCOI voor ambitieuze bedrijfsleiders of ondernemers - 24 tot 30 maanden

Wil jij je ontwikkelen in de commercie tot succesvol bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer? Dan is dit HBO Associate-degreeprogramma Retailmanagement en -marketing de unieke ­mogelijkheid tot inzicht, verbreding en verdieping. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakken op het gebied van ­marketing, sales en ondernemerschap. Je volgt vakken die zijn toegespitst op retail­management, retailmarketing en winkelbeheer. Dankzij de praktijkgerichte aanpak van het programma kun je de opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen in je werk. Dit maakt deze opleiding tot een plezierige en efficiënte investering in je loopbaan. Vanuit de Scheidegger-opleiding HBO Leergang Marketing Management kun je ook doorstuderen in deze opleiding. De onderwerpen die je al op het juiste niveau beheerst worden vrijgesteld. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Hogeschool NCOI.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en HBO Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar de HBO Bachelor Commerciële Economie.

Voor wie?

Het HBO Associate-degreeprogramma Retailmanagement en -marketing is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in 2 tot 3 jaar een officieel diploma wil behalen op het gebied van retail. Het programma sluit naadloos aan bij een vervolg richting een ­volledige HBO Bachelor van Hogeschool NCOI. Je bent een ambitieuze manager, ondernemer of professional en je wilt je verder ontwikkelen in retailmanagement om zo succesvol aan de slag te gaan als bedrijfsleider of zelfstandig onder­nemer. Je wilt dit doen op het niveau van HBO Associate degree.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heb je dit niet en ben je ­minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van NCOI.

Aanpak

Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in ­kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen ­werkomgeving. Zo kun je wat je leert, direct ­toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studie­aanpak is bijzonder effectief. De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avond­bijeenkomst in de week of 1 dag­bijeenkomst per 2 weken, en afsluitend ga je afstuderen.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijk­situaties. 

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Marketing Management van Scheidegger hebt gevolgd, dan kom je in aanmerking voor vrijstelling voor de overeenkomstige modules die je al beheerst.

Opleiding HBO Associate-degreeprogramma Retailmanagement en -marketing

Studieprogramma 240 EC

In fase 1 volg je modules die bestaan uit 6 avonden of 3 dagen les. In fase 2 volg je 3 modules van 6 lessen (3 dagen of 6 avonden) en 2 modules van elk 8 lessen (4 dagen of 8 avonden).

Fase 1

 • Marketingmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO] 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [SE] 8 EC
 • Markt- en marketinganalyse [MO] 8 EC
 • Retailmarketing [MO] 8 EC
 • Management en organisatie [SE] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Retailmanagement en winkelbeheer [SE] 8 EC
 • Ondernemerschap en ondernemen [MO] 8 EC
 • Sales- en accountmanagement [MO] 8 EC
 • Internetmarketing [MO] 12 EC
 • Inspirerend leidinggeven [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], en een praktijkportfolio [PF]. In het studie­programma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens je opleiding.

Getuigschrift

Je behaalt met deze opleiding het officiële getuigschrift ‘Associate-degreeprogramma Retailmanagement en -marketing’. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Planning en inschrijven

Deze opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017 door heel Nederland. Je kunt de lessen ‘s avonds, overdag of in het weekend bijwonen. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij zijn te bereiken via 035 - 7 121 992 of info@scheidegger.nl.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Dinsdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Dinsdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Vrijdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Vrijdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.990,-
Studiemateriaal: € 1.375,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Eindopdracht: € 350,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 8 of 30 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.