Met Scheidegger sta je sterker

HBO Associate degree Operationeel Manager

NVAO-erkende opleiding in samenwerking met Hogeschool ISBW - 24 tot 30 maanden

Wil jij je erkende getuigschrift op Ad-niveau (HBO-niveau 5) behalen? Met de HBO Associate degree Operationeel Manager van Hogeschool ISBW behaal je niet alleen het erkende diploma, maar groei je door tot een volwaardig manager die op operationeel en tactisch niveau kan handelen. Een docent uit de praktijk ondersteunt je hierin en biedt je praktische handvatten die je meteen kunt gebruiken. Deze NVAO-­geaccrediteerde opleiding kun je bovendien uitstekend combineren met je werk en privéleven. Kortom: je maakt beslist een goede keuze met deze opleiding. Vanuit de opleidingen HBO Leergang Management en HBO Leergang Management, Economie en Recht van Scheidegger kun je mogelijk in aanmerking komen voor vrijstellingen.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en ­Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je wilt je vaardigheden en kennis als middenmanager ontwikkelen en je wilt graag een erkend HBO-getuigschrift behalen.

Programma

In het programma ga je aan de slag met de theorie en de toepassing daarvan in de praktijk. We besteden aandacht aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden die wij jou in verschillende onderwijsvormen aanbieden. De bedrijfskundige kant van de manager komt aan bod, maar ook de managementvaardigheden die je als manager nodig hebt.

Modules

De modules combineren theorie en praktijk. Je bestudeert de theorie en gaat aan de slag met concrete opdrachten die je direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving. Je wordt hierin begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. De modules worden afgerond met een toetsing van je kennis en vaardigheden in een opdracht of examen.

Persoonlijke vaardigheden

In de trainingen ontwikkel je vaardigheden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en management die je nodig hebt als manager. Je houdt zelf de voortgang van je ontwikkeling bij en je reflecteert op je persoonlijke resultaten en verbeterpunten. Deze trainingen vinden overdag op doordeweekse dagen plaats.

Praktische vaardigheden en eindopdracht

De praktische toepassing van de theorie naar de eigen werkpraktijk is een belangrijk element in de opleiding. In het praktijkprogramma ga je ook buiten je eigen werkomgeving kijken. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een bedrijfsbezoek. Je maakt hierover een verslag.

Onderzoeks- en studievaardigheden heb je nodig als Associate degree. Je gaat met deze vaardigheden zelfstandig aan de slag via e-Learning. Uiteraard ­bieden wij alle tools en tips die je nodig hebt. Je hebt altijd toegang tot de online leeromgeving, zodat je voortdurend begeleiding ter beschikking hebt.

Aan het eind van de 1e fase van de opleiding ga je aan de slag met een integrale HBO-eindopdracht, waarin je de theorie vanuit verschillende invalshoeken benadert. Deze eindopdracht biedt je een goede voorbereiding op het schrijven van je scriptie.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heb je dit niet en ben je ­minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van ISBW.

Vrijstellingen

Als je de opleiding HBO Leergang Management of HBO Leergang Managemet, Economie en Recht van Scheidegger hebt gevolgd, dan heb je een stevige basis op HBO-niveau gelegd. Je kunt bij je aanmelding voor de opleiding HBO Associate degree Operationeel Manager deze achtergrond aangeven en dan wordt er voor jou naar vrijstellingsmogelijkheden gekeken. Niet alleen je opleiding bij Scheidegger wordt dan bekeken, ook andere vooropleidingen en werkervaring worden dan meegenomen. Je ontvangt een studieroute met die onderwerpen die jij moet doen om je HBO Associate degree te behalen.

Online leeromgeving

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Opleiding HBO Associate degree Operationeel Manager

Studieprogramma

Fase 1 Kern

 • Management en organisatie 6 EC
 • Marketingmanagement 6 EC
 • Financieel management voor managers 6 EC
 • Projectmanagement 6 EC
 • Procesmanagement 6 EC
 • Verandermanagement 6 EC
 • HBO Training persoonlijke effectiviteit en communicatie* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 2 Verdieping en afstuderen

 • Management van bedrijfsprocessen* 9 EC
 • Effectief leidinggeven 6 EC
 • Plannen en organiseren 6 EC
 • Communiceren en beïnvloeden 6 EC
 • HBO Training professioneel adviseren en beïnvloeden* 6 EC
 • Praktijk en begeleiding 12 EC
 • Scriptie Ad 15 EC
 

* De planning van deze modules/trainingen kan afwijken van de door jou opgegeven voorkeurskeuze.

Afstuderen: de scriptie

De afronding van je opleiding bestaat uit het schrijven van een scriptie. Je wordt hierin uitstekend begeleid door een ervaren scriptiebegeleider die je inhoudelijk advies en ondersteuning biedt.

Getuigschrift

Als je alle onderdelen van het programma met succes hebt afgerond, ­ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Operationeel Manager’ van Hogeschool ISBW.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Woensdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Donderdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Woensdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Donderdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Maandag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Maandag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Maandag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Maandag Eindhoven
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.990,-
Examens: € 2.400,-
Eindopdracht fase 1: € 350,-
Praktijkprogramma: € 795,-
Afstuderen: € 600,-
Studiemateriaal: € 1.395,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 30 termijnen ­betalen. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.