Met Scheidegger sta je sterker

HBO Associate degree Human Resources Management

NVAO-geaccrediteerde HBO-opleiding voor de erkende graad Associate degree (Ad) - 24 tot 30 maanden

Wil jij binnen 2 jaar een officieel diploma behalen op het gebied van personeelsmanagement? Dan is dit unieke programma echt iets voor jou. In de HBO Associate degree Human Resources Management leg je in het 1e jaar een stevige basis op het gebied van personeelsmanagement en maak je kennis met alle relevante aspecten uit het vakgebied. In het 2e jaar verdiep je je verder en werk je aan je vaardigheden om succesvol in het HR-werkveld actief te zijn. Na afronding van dit offiële Ad-programma kun je mogelijk versneld binnen 2 jaar afstuderen in de ­volledige HBO Bachelor Human Resource Management van Hogeschool NCOI. Met de Scheidegger-opleiding HBO Leergang Personeelsmanagement kun je ook doorstuderen in deze opleiding. De onderwerpen die je al op het juiste niveau beheerst worden vrijgesteld.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en HBO Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

De HBO Associate degree Human Resources Management is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in 2 tot 3 jaar een officieel diploma wil behalen op het gebied van personeels­management. Het programma sluit naadloos aan bij een vervolg richting een ­volledige HBO Bachelor Human Resource Management van Hogeschool NCOI. Deze ­opleiding is bijzonder waardevol voor personeelsfunctionarissen op MBO-niveau die meer kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden ambiëren en daarom willen doorgroeien naar HBO-niveau.

 

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heb je dit niet en ben je ­minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van NCOI.

Aanpak

Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in ­kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen ­werkomgeving. Zo kun je wat je leert, direct ­toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studie­aanpak is bijzonder effectief. De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dag­bijeenkomst per 2 weken, en afsluitend gaat u afstuderen.

 

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijk­situaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig.

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Personeelsmanagement van Scheidegger hebt gevolgd, dan kom je in aanmerking voor vrijstelling voor de overeenkomstige modules die je al beheerst.

Opleiding HBO Associate degree Human Resources Management

Studieprogramma

In fase 1 volg je 6 modules die bestaan uit 6 avonden of 3 dagen les. In fase 2 volg je 4 modules van elk 8 lessen (4 dagen of 8 avonden).

Fase 1

 • Management en organisatie [SE] 8 EC
 • Personeelsplanning en organisatie [MO] 8 EC
 • Personeel, leiderschap en beloning [MO] 8 EC
 • Personeel en ontwikkeling [MO] 8 EC
 • Arbeidsrecht [SE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC

Fase 2

 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Adviesvaardigheden [MO] 12 EC
 • Performancemanagement [MO] 12 EC
 • Talentmanagement, employability en HRD [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge ­examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het studie­programma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens je opleiding.

Getuigschrift

Je behaalt met deze opleiding het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Human Resources Management’. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Associate degree Human Resources Management worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.990,-
Studiemateriaal: € 1.300,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Eindopdracht: € 350,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 8 of 30 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.