HBO Associate degree Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding van Hogeschool Scheidegger

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij toe aan een stap als leidinggevende of manager op HBO niveau? Wil je meer invloed hebben op bedrijfsprocessen? Dan is de HBO Associate degree Bedrijfskunde iets voor jou. In deze opleiding leer je hoe jij als bedrijfskundige actief kunt zijn om jouw organisatie beter te laten functioneren door het verbeteren en vernieuwen van de bedrijfsprocessen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn management en organisatie, marketing, organisatiegedrag, operationeel management en informatiemanagement. Daarnaast ga je aan de slag met projectmatig werken. Met deze praktische vakkennis ben jij straks klaar voor de volgende stap in jouw carrière. Bovendien beschik je na deze opleiding over een officieel getuigschrift van Hogeschool Scheidegger.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, de gunstige studiefinanciering van de overheid. Je kunt voor alle studiekosten, behalve je boeken, tegen 0% rente bij de overheid geld lenen. Bovendien heb je na het behalen van je diploma 15 jaar de tijd om het terug te betalen. Een unieke kans. Zie Subsidie en Financieel voordeel voor meer informatie.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 3 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je wilt in korte tijd een officieel diploma behalen op het gebied van bedrijfskunde. Je haalt graag het beste uit mensen en uit organisaties. Je bent gericht op vernieuwing en verbetering van bedrijfsprocessen. De HBO Associate degree Bedrijfskunde is een brede opleiding voor (aankomend) managers, beleidsmakers en adviseurs.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze HBO Associate-degreeopleiding duurt in principe 3 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Aanpak

Tijdens je opleiding ga je in klassikale lessen aan de slag met theorie die je meteen leert toepassen en maak je praktijkgerichte opdrachten. Daarnaast werk je aan de vaardigheden die je als bedrijfskundige nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten onder leiding van docenten uit de praktijk, waardoor je samen tot oplossingen komt. Dat maakt het HBO ook leuk en direct toepasbaar.

Het niveau van de leerstof en de lessen wordt geleidelijk opgebouwd, zodat je kunt wennen aan het studeren op het HBO-niveau van een Associate degree. Je krijgt tijdens je studie persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding. Ook heb je toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Zie voor meer informatie e-Connect. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving en inspirerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 120EC

Fase 1

 • Management en organisatie 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie 8 EC
 • Projectmatig werken 8 EC
 • Marketing 8 EC
 • Leiderschap en HRM 8 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Eindopdracht 6 EC

Fase 2

 • Organisatiegedrag 8 EC
 • Bedrijfsrecht 8 EC
 • Informatiemanagement 8 EC
 • Operations management 8 EC
 • Keuzeprogramma HBO Associate degree Bedrijfskunde 16 EC
  • Facilitair Management
  • Inkoopmanagement
  • Logistiek Management
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je ontvangt tijdens de opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen.

Getuigschrift

Als je alle onderdelen van het programma met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Bedrijfskunde’ van Hogeschool Scheidegger. Hogeschool Scheidegger is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om de graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-

Cursusgeld: € 5.448,-

Studiemateriaal: € 1.500,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 250,-

Afstuderen: € 550,-

Praktijkprogramma: € 695,-

Reprorechten: € 15,-

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 150,-.

Deze opleiding volg je al vanaf € 299,- per maand.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

HBO Associate degree Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding van Hogeschool Scheidegger

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding