HBO Associate degree Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding van Hogeschool Scheidegger

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je kijkt voor de zekerheid je presentatie nog even na op eventuele typefouten. Je leidinggevende gaf je vorige maand de opdracht om met een aantal voorstellen te komen waardoor de omzet en winstmarge vergroot kunnen worden. Je bent daarom aan de slag gegaan met het onderzoeken van de huidige bedrijfsprocessen en vandaag presenteer je je bevindingen aan het management en de directeur. Ook heb je vanmiddag een afspraak met Lily van HRM. Zij heeft een vacature uitgezet, maar er reageren maar weinig mensen. Samen gaan jullie kijken of er een effectievere manier is om potentiële sollicitanten te werven. Na je afspraak met Lily ga je even zitten met Brandon, de nieuwe stagiair. Hij weet nog niet hoe de regels omtrent privacy zijn op de werkvloer en aan jou is gevraagd om hem hier een korte uitleg over te geven. Elke dag is anders en je kunt je bedrijf echt helpen met jouw kennis. Daarom vind je je werk zo leuk.

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van Scheidegger kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

HBO Associate degree

Na afronding van een Associate degree (Ad) ontvang je een wettelijk erkend getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 3 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je wilt in korte tijd een officieel diploma behalen op het gebied van bedrijfskunde. Je haalt graag het beste uit mensen en uit organisaties. Je bent gericht op vernieuwing en verbetering van bedrijfsprocessen.

Je kunt deelnemen aan deze opleiding met een diploma HAVO, VWO of MBO 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Unieke opleidingsopzet

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst per week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze HBO Associate-degreeopleiding duurt in principe 3 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Studeren bij Scheidegger

Wij willen het leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. Ook heb je tijdens je studie toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hierin vind je alle informatie over je studie en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 120 EC

Fase 1

Management en organisatie 8 EC

Bedrijfseconomische aspecten 8 EC

Bedrijfscommunicatie 8 EC

Projectmatig werken 8 EC

Marketing 8 EC

Leiderschap en HRM 8 EC

Portfolio 6 EC

Eindopdracht 6 EC

Fase 2

Organisatiegedrag 8 EC

Bedrijfsrecht 8 EC

Informatiemanagement 8 EC

Procesmanagement 8 EC

Keuzeprogramma HBO Associate degree Bedrijfskunde 16 EC

  • Eventmanagement
  • Facilitair Manager
  • Rechten
  • Managementvaardigheden

Portfolio 6 EC

Afstuderen 6 EC

Examens

Je ontvangt tijdens de opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen.

Getuigschrift

Als je alle onderdelen van de opleiding met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Bedrijfskunde’ van Hogeschool Scheidegger. Hogeschool Scheidegger is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om de graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 3 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dagopleiding: 33 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avondopleiding: 66 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-

Lesgeld: € 5.559,-

Studiemateriaal: € 1.600,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 250,-

Afstuderen: € 550,-

Praktijkprogramma: € 695,-

Reprorechten: € 15,-

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 150,-.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Associate degree Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding van Hogeschool Scheidegger

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding