• Home
  • Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4

Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4

Word multi-inzetbaar op een IKC en basisschool!

Niveau

MBO-programma

Variant

Download brochure

Download brochure

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doe jij niets liever dan kinderen in beweging krijgen? Dan is de Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4 iets voor jou! Als medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen organiseer je beweegactiviteiten en stimuleer je spelenderwijs leren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een sportdag of het begeleiden van buitenactiviteiten op een (sport) BSO. Daarnaast weet je ook het nodige over de opvang en verzorging van kinderen en van didactiek. Na afloop ben je multi-inzetbaar op een IKC, basisschool of (sport) BSO. Werk je al in deze branche? Ook dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Officieel erkend

Scheidegger heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan Scheidegger officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken, waaronder het diploma Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4 , CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen) 26030.

Wat doet een medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen?

Als medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen houd je je bezig met de volgende zaken:

  • Je houdt je bezig met de opvoeding en ontwikkeling van het kind/de kinderen
  • Je voert (les)activiteiten uit in overleg met collega’s
  • Je biedt sport- en beweegactiviteiten aan
  • Je organiseert de werkzaamheden

Voor wie?

Trekt de combinatie van werken met kinderen, sport en bewegen jou aan? Wil jij aan de slag bij een kinderopvang, IKC, basisschool of (sport) BSO? Kies dan voor de Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4 van Scheidegger. Deze opleiding is afgeleid van de MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4, MBO Onderwijsassistent niveau 4 en MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4.

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring alsnog worden toegelaten tot de opleiding. Je komt dan in aanmerking voor de toelatingstoets. Rond je deze met een goed resultaat af? Dan mag je starten aan de opleiding. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Begeleiding

Tijdens de opleiding word je op verschillende manieren begeleid. Je hebt een studiebegeleider voor de voortgang in je opleiding en een stagebegeleider voor de voortgang in je stage. Beide begeleiders nemen regelmatig contact met je op en ook met vragen kun je bij hen terecht. Op de werk- of stageplek zelf is er begeleiding door je stagementor. Dit is vaak je leidinggevende of een ervaren collega. Deze stagementor helpt je bij uitvoering van je praktijkopdrachten.

Unieke opleidingsopzet

De MBO-opleidingen van Scheidegger zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen met werkervaring, die een officieel erkend MBO-diploma willen behalen. Een groot onderdeel van de opleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV), waarbij je in de praktijk de werkprocessen leert die bij het vak horen. Daarnaast is er een theoretisch deel, dat bestaat uit beroepsgerichte modules, een keuzeprogramma, Loopbaan & Burgerschap en de taal- en rekentoetsen. Scheidegger vindt het belangrijk dat deelnemers optimaal worden begeleid. Daarom volg je een uitgebreid begeleidingsprogramma.

Toelating

Als je je hebt aangemeld, start de toelatingsprocedure. Het toelatingsdossier moet voor aanvang van de opleiding compleet en positief beoordeeld zijn. In het toelatingsdossier verzamel je bewijsstukken die nodig zijn om te voldoen aan de toelatingseisen voor de opleiding, zoals het diploma van de vooropleiding, de onderwijsovereenkomst (OOK) en de praktijkovereenkomst (POK).

Onderdeel van de toelatingsprocedure is een intakegesprek. Tussen je aanmelding en start van je opleiding krijg je een persoonlijk gesprek. In dit gesprek wordt een aantal praktische zaken doorlopen, waaronder de inhoud van de opleiding, je motivatie en mogelijkheden voor extra ondersteuning. Op basis van dit intakegesprek geeft Scheidegger een positief of negatief advies over het volgen van de opleiding.

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4 wordt bij Scheidegger als BBL-opleiding aangeboden. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg en dat betekent dat de opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Je werkt gedurende de opleiding en volgt daarnaast onderwijs, waarbij de verhouding gemiddeld 4 dagen werken tegenover 1 dag naar school gaan is.

BBL-opleidingen hebben een wettelijke verplichting voor de begeleide onderwijstijd. Dit worden ook wel de BOT-uren genoemd. Voor deze BBL-opleiding van 24 maanden geldt dat je in totaal 400 BOT-uren moet volgen om in aanmerking te komen voor het diploma.

Stage

Je stage is erg belangrijk, omdat je daarin oefent met het in praktijk brengen van je beroepsvaardigheden. Gedurende de opleiding moet je minimaal 16 uur per week op de werkplek leren. Je moet 650 uren per jaar maken. Tijdens je stage maak je opdrachten die je kunt terugvinden in de online leeromgeving StageConnect. De stageperiode sluit je af met een praktijkexamen.

Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Ook dan kun je van start met deze opleiding. Je gaat dan tijdens je opleiding op zoek naar een geschikt stagebedrijf. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.

Studiebelasting

De nominale studieduur van deze crossoveropleiding is 2 jaar. Volg je een maatwerktraject via Partout, dan kan de opleiding zelfs binnen 1,5 jaar worden afgerond. De opleiding is daarmee wel intensiever met iets meer studiebelasting per week. Je hebt dan bijvoorbeeld elke week een lesbijeenkomst in plaats van om de week.

Als je al in het bezit bent van een van de onderstaande diploma’s, dan kun je je opleiding daarmee nog verder verkorten.

  • MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3
  • MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4
  • MBO Onderwijsassistent niveau 4

Subsidie

Je werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidieregeling praktijkleren voor meer informatie.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, hierdoor is deze opleiding vrijgesteld van btw.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

Crossoveropleiding MBO Medewerker Kinderopvang, Onderwijs en Bewegen (KOB) niveau 4

Word multi-inzetbaar op een IKC en basisschool!

Niveau

MBO-programma

Variant

Download brochure

Download brochure

Duur

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.