Algemene Kappersvaardigheden

Praktijkgerichte opleiding voor de beginnende kapper - 3 maanden
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-niveau.png?ext=.png

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-duur.png?ext=.png

Duur

3 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vind je het leuk om iemands look compleet te maken met een verzorgd en goed gestyled kapsel? In deze korte en praktijkgerichte opleiding van Scheidegger ontwikkel je de basisvaardigheden van het kappersvak. Je gaat in moderne praktijklokalen aan de slag met knippen, föhnen en stylen. Als je een start wilt maken in het kappersvak is dit een prima basis.

Voor wie?

Wil je graag de basis van het kappersvak leren, zodat je bij een kapperszaak aan de slag kunt? Dan is dit korte en praktijkgerichte programma een goede voorbereiding!

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 1 module van 8 lessen. Tijdens de lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Deze ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. In de lessen ga je ook actief aan de slag met oefeningen. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met kennis waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. In dit programma ga je uitgebreid aan de slag met de ontwikkeling van je algemene kappersvaardigheden. Je leert knippen in gelijke, toenemende en afnemende lengten en gaat aan de slag met de styling van verschillende kapsels. Daarnaast leer je werken met diverse materialen. Na deze opleiding heb jij de basis van het kappersvak in de vingers.

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding, je examens en ook filmpjes met talloze voorbeelden over hoe je te werk kunt gaan in de praktijk. Ook kun je via e-Connect makkelijk communiceren met medestudenten en docenten. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van lessen, de zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Praktijkmodule

De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de opleiding zijn ingericht. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo garanderen wij dat je leert werken met de nieuwste technieken. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Voorbereiding

 • Het gebruik van verschillende materialen
 • De wensen van de klant op een rijtje zetten
 • Het opstellen van een DAB-plan

Kniptechnieken

 • Gelijke lengten
 • Toenemende en afnemende lengten
 • Punt-, lengte- en diepte-effilatie
 • Combinatie van kniptechnieken

Stylen

 • Kammen
 • Föhntechnieken
 • Stylingsproducten

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkexamen. Behaal je hiervoor een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Algemene Kappersvaardigheden’ van Scheidegger Opleidingen. Als je na deze opleiding verder wilt studeren in de Vakopleiding Allround Kapper, dan ontvang je vrijstelling voor de module Algemene kappersvaardigheden.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 4 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Je volgt 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 740,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Toeslag materiaal op locatie: € 75,-

Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Algemene Kappersvaardigheden

Praktijkgerichte opleiding voor de beginnende kapper - 3 maanden
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-niveau.png?ext=.png

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-duur.png?ext=.png

Duur

3 maanden Duur van de opleiding