Thema's

Thema's

Opleidingsbudget? Het kan nog net!

Veel organisaties werken met een opleidingsbudget. Hiermee worden de opleidingen en trainingen van medewerkers betaald. Maar jaarlijks verdwijnen er miljoenen euro’s aan opleidingsbudget in de prullenbak. Zonde natuurlijk, dus dit is een mooie kans voor jou!

Weggegooid geld

Het opleidingsbudget wordt per jaar vastgesteld. Dat betekent dat het budget voor dit jaar op 31 december komt te vervallen. Veel medewerkers (meer dan 25%!) zijn niet op de hoogte van dit opleidingsbudget. Zij denken dat ze een opleiding of training zelf moeten betalen. Het komt dan ook vaak voor dat het opleidingsbudget niet volledig wordt gebruikt. En dat is jammer. Aan de ene kant omdat medewerkers op deze manier een opleiding mislopen. En aan de andere kant omdat de organisatie het volgende jaar misschien wel een kleiner budget beschikbaar stelt, omdat het oude niet is opgemaakt.

Dit is je kans!

Een opleidingsbudget is niet persoonsgebonden, alle medewerkers kunnen een verzoek indienen om op kosten van de organisatie een opleiding of training te volgen. Juist omdat veel medewerkers niet weten dat deze mogelijkheid bestaat, is de kans groot dat er ook in jouw organisatie nog een flinke hoeveelheid opleidingsgeld beschikbaar is. Informeer hier eens naar bij je manager of bij de afdeling Personeelszaken; misschien is dit het perfecte moment voor jou om een opleiding of training uit te kiezen!