Vraag van de week: Wat wordt er bedoeld met ‘erkend onderwijs’?

Op Maandag, 22 Juli, 2019, 12:00

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, maken we een belangrijk onderscheid. Allereerst is Scheidegger Opleidingen zelf erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat geldt zowel voor het MBO College van Scheidegger (MBO-opleidingen) als voor Hogeschool Scheidegger (HBO-opleidingen). Dat betekent dat wij officiële MBO-diploma’s en HBO-getuigschriften mogen verstrekken. Daarmee is de kwaliteit van Scheidegger als opleidingsinstituut gegarandeerd.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Wat houdt jullie examengarantie in?

Op Maandag, 15 Juli, 2019, 12:00

De examengarantie is een van onze 6 gouden garanties. Dat betekent niet dat je bij ons je examens cadeau krijgt. Maar wel dat we je alle kansen geven om die examens te halen. Als jij al je lessen hebt gevolgd en je huiswerkopdrachten hebt ingeleverd, dan ben je wat ons betreft klaar voor je examen. Mocht je dat examen toch niet halen, bijvoorbeeld omdat je heel erg zenuwachtig was of omdat je toevallig een slechte dag had, dan mag je het gewoon nog een keer overdoen. Op onze kosten. De examengarantie geldt voor alle mondelinge examens, moduleopdrachten en digitale examens die na het volgen van een module worden geëxamineerd.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

MBO: de keuze is reuze

Op Maandag, 8 Juli, 2019, 14:03

Ga je een MBO-opleiding volgen? Dan valt er flink wat te kiezen! Niet alleen het vakgebied van je opleiding, maar ook hoe lang je over de opleiding wilt doen. Je kunt namelijk kiezen voor een meerjarige erkende MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4, of voor een kort HBO-programma.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Hoe vaak en hoe lang heb ik les?

Op Maandag, 8 Juli, 2019, 12:00

Dat is afhankelijk van het type opleiding dat je kiest. Kies je voor de avondvariant van je opleiding, dan heb je één keer per week les, op een vaste avond. Je bestudeert voor de les de stof en maakt huiswerkopdrachten. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. Valt een bijeenkomst in een vakantie of op een feestdag, dan wordt het bijeenkomstenschema hierop aangepast.
Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Hoeveel uren moet ik stage lopen tijdens mijn MBO-opleiding?

Op Maandag, 1 Juli, 2019, 12:00

Dat hangt van het niveau van je opleiding af.
•             Niveau 2: 610 uur
•             Niveau 3: 915 uur
•             Niveau 4: 1220 uur
Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Kun je voor een deeltijdopleiding ook studiefinanciering aanvragen?

Op Maandag, 24 Juni, 2019, 12:00

In veel gevallen wel. Als je jonger bent dan 55 jaar, dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor erkende HBO-opleidingen in voltijd of deeltijd. Als je een HBO Bacheloropleiding of een Associate degree-opleiding gaat volgen, dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Wil je liever een kortere opleiding volgen? Dat kan. Veel van onze korte HBO-programma’s zijn namelijk opgebouwd uit modules die ook in een HBO Bacheloropleiding zitten. Ook voor deze opleidingen kom je in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet.
Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Nieuwe opleidingen seizoen 2019-2020

Op Maandag, 17 Juni, 2019, 14:32

Ieder jaar kijken wij kritisch naar ons opleidingsaanbod: binnen welk vakgebied zijn er nieuwe ontwikkelingen? Welke opleidingen missen we nog? Waar is een update nodig? Op basis daarvan passen we opleidingen aan en voegen we nieuwe programma's toe. Ook verdwijnen er soms opleidingen waar weinig vraag naar is of die net niet lekker aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Zo weet je zeker dat je kiest voor een actuele opleiding en een diploma behaalt waar je ook echt iets aan hebt!
Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Waarom gelden er voor jullie opleidingen toelatingseisen?

Op Maandag, 17 Juni, 2019, 12:00

Om de kans dat je op een prettige manier je diploma kunt behalen zo groot mogelijk te maken. Met de toelatingseisen wordt voorkomen dat je tijdens je opleiding de hele tijd op je tenen moet lopen. Bijvoorbeeld omdat het niveau eigenlijk net te hoog voor je is. Of doordat je vooropleiding niet goed aansluit bij de opleiding die je volgt. Als een opleiding niet bij je voorkennis past, dan levert dat veel stress op. Daardoor raak je je motivatie kwijt, waardoor je mogelijk je opleiding niet afrondt. En dat is natuurlijk zonde!

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

De nieuwe studiegids is uit!

Op Donderdag, 9 Mei, 2019, 15:34

Na de zomervakantie start het nieuwe opleidingsseizoen 2019-2020 en dat betekent dat onze nieuwe studiegids uit is!

Lees meer
Thema's: Nieuws

Het verhaal van Zoë: “Hier kun je even proeven of het wat voor je is”

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:24

Zoë wil graag een baan waarin ze haar creativiteit meer kwijt kan. De opleiding Vakopleiding Interieurontwerp en Styling lijkt haar wel wat. Omdat ze zich al flink verdiept heeft in de inhoud van de opleiding, komt ze vooral om de sfeer van Scheidegger mee te krijgen. “Hier kun je even proeven of het wat voor je is.”
Lees meer
Thema's: Interviews