Thema's

Thema's

Wat houdt de persoonlijkebegeleidingsgarantie in?

Op Maandag, 16 November, 2020, 15:35

Een opleiding volgen naast je werk is een flinke uitdaging. Dan is het wel zo fijn als je door je opleider niet als een nummer wordt behandeld, maar als mens. Daarom geven we bij Scheidegger de persoonlijkebegeleidingsgarantie. Dat is een van onze 6 Gouden Garanties en staat garant voor de persoonlijke aanpak waarin wij geloven. Je staat er dus niet alleen voor, want je krijgt bij ons een eigen vast mentorteam. Dat team bestaat uit mensen die jou persoonlijk leren kennen, alles weten over je opleiding en altijd klaarstaan voor al je vragen. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar je wordt tijdens je studie uitgebreid begeleid door je docent, ook buiten de lessen. 
Lees meer

Klassikale lessen nog steeds mogelijk

Op Maandag, 16 November, 2020, 14:57

Onze opleidingslocaties voldoen helemaal aan alle richtlijnen van de overheid. Daarom kun je bij Scheidegger nog steeds klassikale lessen volgen. Zo werken we met kleine groepen, dus iedereen zit op voldoende afstand van elkaar. Er zijn vaste looproutes, we gebruiken mondkapjes als we rondlopen en er is voldoende ventilatie. 
Lees meer

Waarom je eigen bedrijf starten?

Op Maandag, 19 Oktober, 2020, 10:50

Aan de slag gaan met iets wat je leuk vindt is voor veel ondernemers een reden om voor zichzelf te beginnen. Maar dat is bijna nooit de enige reden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Volg je ambitie en school je om

Op Maandag, 19 Oktober, 2020, 10:47

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de vorm van een nieuwe baan of de volgende stap in je loopbaan? Maak je ambities waar en school je om.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Steun van UWV bij re-integreren

Op Woensdag, 16 September, 2020, 14:19

Als je een opleiding wilt volgen om te re-integreren op de arbeidsmarkt kun je dat bespreken met de arbeidsdeskundige of adviseur werk van het UWV. Als de opleiding belangrijk is voor je re-integratie, betaalt het UWV misschien de opleiding. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

UWV Krapteberoepen

Op Woensdag, 16 September, 2020, 14:17

Als je werkzoekend bent is de regeling Krapteberoepen van het UWV iets voor jou. Volgens het UWV worden vooral veel mensen gezocht in de vakgebieden techniek, ICT, logistiek en zorg. Maar ook in de bouw en installatie, industrie, autotechniek, pedagogie en agrarische beroepen lukt het nauwelijks om personeel te vinden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst

Op Maandag, 7 September, 2020, 13:52

Het is sowieso altijd belangrijk dat je klaar bent voor de toekomst, maar in de huidige situatie geldt dat nog meer. Functies veranderen of verdwijnen zelfs helemaal. Werknemers moeten nieuwe dingen leren of zichzelf volledig omscholen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Studeer dit najaar met de wind in de rug

Op Maandag, 24 Augustus, 2020, 11:09

De zomer is bijna voorbij: we gaan er weer vol voor dit najaar! Wil jij jezelf verder ontwikkelen en nóg beter worden in je werk? Of moet jij misschien door de coronacrisis een carrièreswitch maken of nieuwe skills leren? Dan is dit het moment om aan je ontwikkeling te werken en je in te schrijven voor een opleiding.

Lees meer

Boekentip: Onderzoekend vermogen in de praktijk

Op Maandag, 24 Augustus, 2020, 11:04

Als werknemer wil je graag alles uit je werk halen. Je wilt innoveren, inspelen op veranderingen of gewoon nóg beter worden in wat je doet. Dit lukt je beter als je ‘onderzoekend vermogen’ goed is ontwikkeld. Maar wat is dat precies? Je ontdekt het in het nieuwe boek van Concept uitgeefgroep: Onderzoekend vermogen in de praktijk.

Lees meer

Geldzorgen door de corona-crisis

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:25

Mensen geven de laatste tijd minder geld uit door de corona-crisis. Geen uitjes meer naar het café of het restaurant, niet meer naar de bioscoop, het theater en pretparken. En ook zijn we minder gaan winkelen en op pad gegaan met de auto of het ov. Bovendien is de benzineprijs ook nog flink lager geworden.

Lees meer
Thema's: Nieuws