Deeltijdopleidingen pedagogiek en kinderopvang

Op Maandag, 11 Maart, 2019, 11:52

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Op school, in de vriendenclub of thuis. In de meeste gevallen zijn deze problemen van tijdelijke aard of lukt het om deze in huiselijke of schoolse kring op te lossen. Maar soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Lees meer

Nieuwe eisen kinderopvang: verplicht diploma voor werken met baby’s

Op Dinsdag, 19 Februari, 2019, 12:31

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle pedagogisch medewerkers die met baby’s werken over een erkend diploma beschikken. Wil jij jouw baan in de kinderopvang blijven uitvoeren of juist gaan starten in dit vakgebied, dan moet je dus vóór die datum een erkende opleiding babyscholing afronden.
 
Lees meer

Aanvraag vraagfinanciering stopt per 1 september 2019

Op Maandag, 11 Februari, 2019, 09:21

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. Die subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als je kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding.

Lees meer

Testimonial Nathalie

Op Donderdag, 7 Februari, 2019, 13:25

Ik heb een tijd lang niet deelgenomen aan het arbeidsproces, maar in die periode heb ik wel heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben toen een opleiding gaan doen, omdat ik dat werk nog beter wilde gaan doen. Tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik er echt toe deed en dat maakte dat ik steeds ambitieuzer werd. Ik kreeg ook enorm veel steun van mijn mentor, docenten, collega’s en vrienden. Ik haalde goede cijfers en voelde mijn zelfvertrouwen gewoon groeien. Dit stimuleerde mij enorm en uiteindelijk heb ik een betaalde functie aangenomen, waarbij ik in een jaar tijd in een rap tempo hogerop kwam in de organisatie waar ik werk. Het gaat zelfs zo goed, dat ik nu alweer bezig ben om via Scheidegger een vervolgopleiding uit te zoeken.
Lees meer
Thema's: Testimonials

Een carrière in de keuken?

Op Dinsdag, 5 Februari, 2019, 16:20

Kookprogramma’s behoren tot de best bekeken programma’s op tv en zitten nooit verlegen om deelnemers. Het aantal kookliefhebbers in Nederland is dus groot. Eigenlijk heel gek dus, dat er duizenden vacatures zijn voor koks.

Lees meer

Scheideggerspecial: eten anno 2019

Op Dinsdag, 5 Februari, 2019, 16:18

De tijd van ‘eten wat de pot schaft’ is eigenlijk wel voorbij. Ook het standaard-eten van onze (groot)ouders – aardappelen-groente-en-vlees – is voor de meeste mensen allang verleden tijd. Met het opgroeien van nieuwe generaties veranderen ook de eetgewoonten.

Lees meer

Testimonial Linda Rijntjes

Op Woensdag, 30 Januari, 2019, 14:56

Sinds 1 januari 2019 moet iedere organisatie op het gebied van kinderopvang een of meerdere pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches op HBO-niveau in dienst hebben. Bij Kiekeboe hebben we daarom met een aantal medewerkers de opleiding HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach gedaan, met de specialisatie Coaching.
Lees meer
Thema's: Testimonials

Open Dag Scheidegger: veel tevreden gezichten

Op Maandag, 28 Januari, 2019, 10:57

Zaterdag 19 januari was onze eerste Open Dag van dit jaar. Deze keer niet in Utrecht, maar op ons hoofdkantoor in Hilversum. Een schot in de roos blijkbaar, want de belangstelling was enorm!
Lees meer
Thema's: Nieuws

Testimonial Samantha Kortzorg

Op Maandag, 28 Januari, 2019, 09:50

Ik heb samen met mijn collega’s de opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 gevolgd in een incompanytraject. Gezien alle veranderingen in de kinderopvang had ik voor mezelf behoefte aan bijscholing. Ik was op zoek naar verrijking en verdieping die ik in mijn werkpraktijk kon laten terugkomen. Ik heb de opleiding in de avonduren en in het weekend gevolgd. De opdrachten deed ik tijdens mijn werk, in de pauzes en natuurlijk thuis.
Lees meer
Thema's: Testimonials

Haal je diploma met onze gouden garanties

Op Vrijdag, 25 Januari, 2019, 09:44

Het liefst zouden we je bij onze opleidingen een diploma garanderen, maar dat kan natuurlijk niet. Een diploma krijg je niet cadeau. Scheidegger is wettelijk erkend, en staat onder strenge controle van de overheid en brancheorganisaties. Precies dat maakt onze diploma’s zo waardevol. En daar moet je dus wel wat voor doen. Wat we je wel kunnen garanderen, is dat wij er alles aan doen om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom geven wij jou 6 gouden garanties.
Lees meer
Thema's: Nieuws