Geldzorgen door de corona-crisis

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:25

Mensen geven de laatste tijd minder geld uit door de corona-crisis. Geen uitjes meer naar het café of het restaurant, niet meer naar de bioscoop, het theater en pretparken. En ook zijn we minder gaan winkelen en op pad gegaan met de auto of het ov. Bovendien is de benzineprijs ook nog flink lager geworden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Extra druk voor dokters- en apothekersassistenten

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:22

Door het coronavirus staat er extra druk op het werk van doktersassistenten en apothekersassistenten. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van mensen die zorg willen. Dat levert in deze tijd extra stress op.
Lees meer
Thema's: Nieuws

Trots op wat we met zijn allen hebben gedaan

Op Maandag, 15 Juni, 2020, 13:54

Voor welke uitdagingen staan bedrijven en organisaties door de coronacrisis en hoe belangrijk is de rol die de HR-afdelingen hierin spelen? Dat vertelt HR-adviseur Meike Visser.
 
Lees meer
Thema's: Nieuws

Natuur op kantoor goed voor werknemers

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:41

Natuurlijke elementen op de werkplek zijn goed voor de mensen die er werken. Ze zorgen voor 15% meer welzijn, 15% meer creativiteit en 6% meer productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7.600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Lees meer

Hoe gebruik je je brein optimaal? 5 tips

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:39

Tien jaar geleden konden we ons gemiddeld 12 minuten op een taak concentreren. Nu is dat nog maar 5 minuten. Door internet is het makkelijker geworden om kennis en informatie te vergaren. Maar dat heeft wel nadelen. Al die prikkels van digitale media zoals smartphones en tablets zorgen ervoor dat je sneller afgeleid bent en dat je leer- en concentratievermogen vermindert. Vijf tips om alles uit je brein te halen.

Lees meer

Wat zijn didactische vaardigheden?

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:37

Wat zijn didactische vaardigheden en waar zijn ze voor nodig? Simpel gezegd zijn het vaardigheden die we nodig hebben om anderen iets te leren. Hoe geven we kennis en vaardigheden door aan de leerlingen? Dit vak komt in elke lerarenopleiding voor, van een bachelor in het basisonderwijs tot een masteropleiding aan een universiteit.

Lees meer

Wat, waarvoor en voor wie is het BIG-register precies?

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:34

Sommige beroepen in de zorg mag je alleen uitoefenen als je in het BIG-register staat. Maar wat is het BIG-register precies? Voor welke beroepen geldt het? En hoe zit het met herregistratie? Op deze pagina lees je alles wat je over dit onderwerp moet weten.

Lees meer

Opleidingsaanbod weer opgefrist en helemaal actueel

Op Woensdag, 3 Juni, 2020, 13:45

Scheidegger heeft zijn opleidingsaanbod weer kritisch onder de loep genomen en opgefrist. Daarbij letten we natuurlijk op de ontwikkelingen in de vakgebieden van onze opleidingen. Zo zorgen we dat ons aanbod up-to-date blijft en dat onze studenten de opleidingen kunnen volgen die ze nodig hebben voor hun loopbaan.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Het belang van timemanagement

Op Dinsdag, 19 Mei, 2020, 12:10

Efficiënt en effectief werken wil iedereen. Maar in de dagelijkse praktijk is dit niet altijd eenvoudig. Dat is vaak het moment waarop timemanagement om de hoek komt kijken. Maar wat is timemanagement eigenlijk precies en wat heb je eraan?

Lees meer
Thema's: Nieuws

Het belang van assertiviteit in je leven

Op Dinsdag, 19 Mei, 2020, 12:07

Rekening houden met de belangen van anderen: je werkgever, je gezin, je vrienden. Daar is niets mis mee natuurlijk. Maar als je je subassertief gedraagt en jezelf daarbij helemaal wegcijfert, kan dat misgaan en zelfs tot een burn-out leiden.

Lees meer
Thema's: Nieuws