Online cursussen voor medewerkers in de kinderopvang

Op Vrijdag, 27 Maart, 2020, 14:29

Veel pedagogisch medewerkers zitten momenteel thuis vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Voor hen is dit dus een goed moment om zich te scholen. Bijvoorbeeld met de taaltoets Nederlands 3F of de cursus Werken met Baby’s. Beide cursussen moeten zij verplicht volgen door de invoering van de Wet IKK.

Lees meer

5 tips om thuis te studeren en te werken

Op Vrijdag, 27 Maart, 2020, 11:30

Het coronavirus heeft impact op ons allemaal. Conform de richtlijnen van het RIVM heeft Scheidegger besloten de fysieke lessen geen doorgang te laten vinden. Maar we snappen dat dit effect kan hebben op jouw leerproces. Misschien kun je ook niet naar kantoor en zit vanuit huis te werken.
Lees meer

Opleiding volgen via Virtual Classroom of e-learning

Op Donderdag, 26 Maart, 2020, 14:21

De komende periode zullen we veel tijd binnen doorbrengen. Dat betekent niet dat je je studieplannen on hold moet zetten. Of het nu noodzakelijk is voor je werk of dat je deze tijd simpelweg wilt benutten om je te focussen op de toekomst: volg je opleiding via Virtual Classroom.
Lees meer
Thema's: Nieuws

Hoe kom je terug in je studieritme?

Op Donderdag, 6 Februari, 2020, 13:59

Je wilt weer aan een opleiding beginnen, maar het is al weer een tijdje geleden dat je met je neus in de boeken zat. Hoe was dat ook alweer? Lees onze tips.
Lees meer

Studenten zo goed mogelijk begeleiden

Op Donderdag, 6 Februari, 2020, 13:56

Lisa (27) vertelt over haar werk als mentor bij Scheidegger en waarom ze dat werk zo leuk vindt. Lees haar verhaal.

Lees meer

Nieuwe scholingseisen voor kinderopvang

Op Maandag, 27 Januari, 2020, 11:35

Sinds 2018 is de overheid al bezig met de invoering van de Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Dat betekent nogal wat voor het werken in de kinderopvang. Een aantal maatregelen is in 2019 al ingevoerd. Zo mogen er in een babygroep nog maar 3 baby’s per pedagogisch medewerker zijn in plaats van 4 baby’s. Hierdoor heeft de pedagogisch medewerker meer tijd en aandacht voor kinderen in het eerste levensjaar.

Lees meer

Het diploma van Iris

Op Woensdag, 15 Januari, 2020, 09:36

Ik werk sinds 1998 in de motorbranche en ik kan eigenlijk alles wat daarbij komt kijken, behalve monteren (dat zou voor niemand goed zijn). Mijn carrière verliep voorspoedig: ik heb bij meerdere motorzaken gewerkt, want iedere keer als ik ging verhuizen, werd ik gelijk weer door een bedrijf benaderd of ik alsjeblieft bij hen wilde komen werken.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Waarom een opleiding volgen?

Op Woensdag, 15 Januari, 2020, 09:33

Kennis slijt niet, zeker als je deze dagelijks in je werk gebruikt, maar kennis veroudert wel. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe wetten gelden in jouw vakgebied. Of omdat er nieuwe technieken of ideeën zijn ontwikkeld. Om je werk goed te kunnen uitvoeren, is het dus belangrijk om je kennis up-to-date te houden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Klassikaal studeren

Op Woensdag, 11 December, 2019, 13:51

Bij Scheidegger doen we er alles aan om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: de kans op een diploma is namelijk veel groter als je klassikaal studeert. Tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie en de gemaakte opdrachten, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.

Lees meer

Opleidingsbudget? Het kan nog net!

Op Woensdag, 13 November, 2019, 11:20

Veel organisaties werken met een opleidingsbudget. Hiermee worden de opleidingen en trainingen van medewerkers betaald. Maar jaarlijks verdwijnen er miljoenen euro’s aan opleidingsbudget in de prullenbak. Zonde natuurlijk, dus dit is een mooie kans voor jou!

Lees meer