Thema's

Thema's

Klassikale lessen in kleine groepen

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:57

Wij geloven in leren van en met elkaar. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Volg je voor jouw opleiding modules waarin praktische vaardigheden worden aangeleerd? 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wil jij je omscholen? Ga dan voor een kansberoep

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:20

Veranderingen in de samenleving, andere behoeften, economische ontwikkelingen en technische vooruitgang, globalisering. Allemaal zaken die invloed hebben op de arbeidsmarkt. Terwijl in de ene sector banen verdwijnen, kan de andere sector juist niet aan goed opgeleide mensen komen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat is personal branding en waarom is het belangrijk?

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:17

Juist als je jezelf goed wilt presenteren op de arbeidsmarkt is personal branding belangrijk. Bijvoorbeeld als je je gaat omscholen naar een ander beroep. Personal branding is in feite niets anders dan dat je jezelf in de markt zet. Net zoals bijvoorbeeld automerken hun modellen in de markt presenteren met unieke eigenschappen en kwaliteiten: sportief, praktisch, avontuurlijk enzovoort.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat houdt de Goededocentengarantie in?

Op Maandag, 18 Januari, 2021, 09:15

Het succes van je opleiding staat of valt met de kwaliteit van je docent. Je wilt les van iemand die weet waar hij het over heeft en die de stof boeiend kan uitleggen. Onze docenten zijn daar speciaal op geselecteerd en worden regelmatig geëvalueerd.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Ken jezelf, doe een assessment bij Het Loopbaaninstituut

Op Maandag, 18 Januari, 2021, 09:10

Wil jij je omscholen en ben je nog op zoek naar wat je precies wilt? Met een assessment van onze samenwerkingspartner Het Loopbaaninstituut leer je jezelf goed kennen op dit gebied. Het Loopbaaninstituut kan jou helpen met verschillende assessments zodat je kunt kiezen voor het assessment dat antwoord geeft op jouw specifieke vraag.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat houdt de Klaar-voor-het-vakgarantie in?

Op Donderdag, 10 December, 2020, 09:37

De klaar-voor-het-vakgarantie is een van de zes gouden garanties die Scheidegger zijn studenten geeft. Maar wat houdt deze garantie nu precies in? Wat betekent hij voor jou? Dat leggen we je graag uit.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Nieuw bij Scheidegger: persoonlijk adviesgesprek

Op Donderdag, 10 December, 2020, 09:30

Wil je niet wachten op advies of met je vragen over de opleidingen van Scheidegger tot de maandelijkse open avond? Dan hebben we nu iets nieuws voor jou. Het persoonlijke adviesgesprek!

Lees meer
Thema's: Nieuws

Omscholen, hoe pak je dat aan?

Op Donderdag, 10 December, 2020, 09:23

Moet of wil je je omscholen? Welke opleiding ga je dan kiezen? In dit artikel lees je hoe je dat aanpakt. Zelfkennis, je situatie en keuzes maken zijn belangrijk.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat houdt de persoonlijkebegeleidingsgarantie in?

Op Maandag, 16 November, 2020, 15:35

Een opleiding volgen naast je werk is een flinke uitdaging. Dan is het wel zo fijn als je door je opleider niet als een nummer wordt behandeld, maar als mens. Daarom geven we bij Scheidegger de persoonlijkebegeleidingsgarantie. Dat is een van onze 6 Gouden Garanties en staat garant voor de persoonlijke aanpak waarin wij geloven. Je staat er dus niet alleen voor, want je krijgt bij ons een eigen vast mentorteam. Dat team bestaat uit mensen die jou persoonlijk leren kennen, alles weten over je opleiding en altijd klaarstaan voor al je vragen. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar je wordt tijdens je studie uitgebreid begeleid door je docent, ook buiten de lessen. 
Lees meer

Klassikale lessen nog steeds mogelijk

Op Maandag, 16 November, 2020, 14:57

Onze opleidingslocaties voldoen helemaal aan alle richtlijnen van de overheid. Daarom kun je bij Scheidegger nog steeds klassikale lessen volgen. Zo werken we met kleine groepen, dus iedereen zit op voldoende afstand van elkaar. Er zijn vaste looproutes, we gebruiken mondkapjes als we rondlopen en er is voldoende ventilatie. 
Lees meer