Steun van UWV bij re-integreren

Op Woensdag, 16 September, 2020, 14:19

Als je een opleiding wilt volgen om te re-integreren op de arbeidsmarkt kun je dat bespreken met de arbeidsdeskundige of adviseur werk van het UWV. Als de opleiding belangrijk is voor je re-integratie, betaalt het UWV misschien de opleiding. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

UWV Krapteberoepen

Op Woensdag, 16 September, 2020, 14:17

Als je werkzoekend bent is de regeling Krapteberoepen van het UWV iets voor jou. Volgens het UWV worden vooral veel mensen gezocht in de vakgebieden techniek, ICT, logistiek en zorg. Maar ook in de bouw en installatie, industrie, autotechniek, pedagogie en agrarische beroepen lukt het nauwelijks om personeel te vinden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst

Op Maandag, 7 September, 2020, 13:52

Het is sowieso altijd belangrijk dat je klaar bent voor de toekomst, maar in de huidige situatie geldt dat nog meer. Functies veranderen of verdwijnen zelfs helemaal. Werknemers moeten nieuwe dingen leren of zichzelf volledig omscholen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Studeer dit najaar met de wind in de rug

Op Maandag, 24 Augustus, 2020, 11:09

De zomer is bijna voorbij: we gaan er weer vol voor dit najaar! Wil jij jezelf verder ontwikkelen en nóg beter worden in je werk? Of moet jij misschien door de coronacrisis een carrièreswitch maken of nieuwe skills leren? Dan is dit het moment om aan je ontwikkeling te werken en je in te schrijven voor een opleiding.

Lees meer

Boekentip: Onderzoekend vermogen in de praktijk

Op Maandag, 24 Augustus, 2020, 11:04

Als werknemer wil je graag alles uit je werk halen. Je wilt innoveren, inspelen op veranderingen of gewoon nóg beter worden in wat je doet. Dit lukt je beter als je ‘onderzoekend vermogen’ goed is ontwikkeld. Maar wat is dat precies? Je ontdekt het in het nieuwe boek van Concept uitgeefgroep: Onderzoekend vermogen in de praktijk.

Lees meer

Geldzorgen door de corona-crisis

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:25

Mensen geven de laatste tijd minder geld uit door de corona-crisis. Geen uitjes meer naar het café of het restaurant, niet meer naar de bioscoop, het theater en pretparken. En ook zijn we minder gaan winkelen en op pad gegaan met de auto of het ov. Bovendien is de benzineprijs ook nog flink lager geworden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Extra druk voor dokters- en apothekersassistenten

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:22

Door het coronavirus staat er extra druk op het werk van doktersassistenten en apothekersassistenten. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van mensen die zorg willen. Dat levert in deze tijd extra stress op.
Lees meer
Thema's: Nieuws

Trots op wat we met zijn allen hebben gedaan

Op Maandag, 15 Juni, 2020, 13:54

Voor welke uitdagingen staan bedrijven en organisaties door de coronacrisis en hoe belangrijk is de rol die de HR-afdelingen hierin spelen? Dat vertelt HR-adviseur Meike Visser.
 
Lees meer
Thema's: Nieuws

Natuur op kantoor goed voor werknemers

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:41

Natuurlijke elementen op de werkplek zijn goed voor de mensen die er werken. Ze zorgen voor 15% meer welzijn, 15% meer creativiteit en 6% meer productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van tapijttegelfabrikant Interface onder 7.600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Lees meer

Hoe gebruik je je brein optimaal? 5 tips

Op Dinsdag, 9 Juni, 2020, 13:39

Tien jaar geleden konden we ons gemiddeld 12 minuten op een taak concentreren. Nu is dat nog maar 5 minuten. Door internet is het makkelijker geworden om kennis en informatie te vergaren. Maar dat heeft wel nadelen. Al die prikkels van digitale media zoals smartphones en tablets zorgen ervoor dat je sneller afgeleid bent en dat je leer- en concentratievermogen vermindert. Vijf tips om alles uit je brein te halen.

Lees meer