Thema's

Thema's

Nieuw jaar, nieuwe doelen: waarom een opleiding volgen?

Op Maandag, 17 Januari, 2022, 14:01

Het nieuwe jaar is gestart, heb jij al nagedacht over je doelen voor het komende jaar? Je denkt misschien al een hele tijd aan een carrièreswitch, of je wilt nu toch die stap gaan zetten om door te groeien in jouw organisatie. Lees in dit artikel waarom je een opleiding zou moeten volgen. 

Bij Scheidegger hoef je deze stap niet alleen te zetten. Er zijn altijd mogelijkheden om samen te kijken en te bepalen welke opleiding past bij jouw situatie. Bezoek een open avond en stel al je vragen. 

Lees meer

Naast je baan een opleiding doen?

Op Maandag, 17 Januari, 2022, 13:52

Bij een leidinggevende functie in de zorg komt flink wat kijken. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te vogelen. Met de 6 gouden garanties van Scheidegger hebben we alles in huis om je een vliegende start te geven. Een goed voorbeeld is Jane. In 2019 besloot ze de stap te wagen: ze stortte zich op een nieuwe opleiding, MHBO Leidinggeven in Zorg en Welzijn. Inmiddels heeft ze twee opleidingen bij Scheidegger afgerond én een nieuwe baan. Hoe kreeg ze dit voor elkaar? 
Lees meer

Met STAP tot € 1.000,- korting op je opleiding of training

Op Woensdag, 12 Januari, 2022, 15:01

Goed nieuws voor iedereen die een opleiding wil volgen: vanaf 1 maart 2022 kun je gebruikmaken van de STAP-subsidie! Hiermee kun je tot wel € 1.000,- korting krijgen op een opleiding of training. Dat betekent dat je bij een korte opleiding (bijna) niets betaalt. En bij een langere opleiding is het ook mooi meegenomen. Ontdek hoe het werkt.

Lees meer

“Werken in de kinderopvang is een feestje”

Op Dinsdag, 14 December, 2021, 12:39

Wil je weten hoe het is om in de kinderopvang te werken? Scheidegger-docent Corine Versteegen zit al 30 jaar in het vak en heeft in de tussentijd allerlei rollen gehad: van stagiair tot aan regiomanager en alles daar tussenin. Momenteel heeft ze haar eigen adviesbureau én geeft ze les. Benieuwd hoe het is om in de kinderopvang te werken en of het wat voor jou is? Corine vertelt. “Het begint met een enorme liefde voor kinderen.”
 
Lees meer

“Studenten die kiezen voor de kinderopvang zijn zó enthousiast”

Op Woensdag, 8 December, 2021, 16:05

Als je een kinderopvang-opleiding bij Scheidegger gaat volgen, dan is de kans groot dat je les krijgt van Corine Versteegen. Hoe kijkt ze zelf tegen de opleiding aan? En wat voor advies heeft ze voor (toekomstige) studenten? Corine: “Je hoeft niet bang te zijn dat je er alleen voor staat tijdens je studie. Je doet het echt samen.”
 
Lees meer

Laatste kans: tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst

Op Maandag, 22 November, 2021, 12:42

Betaal jij je opleiding zelf? Dan kun je tot het einde van dit jaar (2021) nog profiteren van financieel voordeel met de regeling ‘Aftrek studiekosten’. Hiermee kun je jaarlijks tot € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Na lange tijd weer studeren?

Op Vrijdag, 19 November, 2021, 11:17

Je wilt weer aan een opleiding beginnen, maar het is al weer een tijdje geleden dat je met je neus in de boeken zat. Hoe was dat ook alweer? Lees onze tips.
Lees meer

Laat je opleidingsbudget voor 2021 niet vervallen

Op Vrijdag, 12 November, 2021, 14:34

Wist jij dat veel organisaties een opleidingsbudget hebben? Dit is een geldbedrag dat is gereserveerd voor het volgen van trainingen en opleidingen. Maar hier wordt nog lang niet altijd van geprofiteerd. Zorg ervoor dat jij dit wel doet – het opleidingsbudget van 2021 verloopt namelijk bijna!

Lees meer
Thema's: Nieuws

Onderwijsassistent steeds belangrijker

Op Vrijdag, 15 Oktober, 2021, 16:19

Dat er in het onderwijs een groot gebrek aan personeel is, kan voor niemand meer echt nieuws zijn. Het gebrek aan onderwijzers is een onderwerp dat de laatste tijd dagelijks in de media aan bod komt. Onder meer door dit gebrek aan personeel wordt de werkdruk voor de mensen die nog wel in het onderwijs werken alleen maar groter. Met het risico dat er nog meer mensen afhaken. 
Lees meer

Steeds grotere behoefte aan personeel in de kinderopvang

Op Vrijdag, 15 Oktober, 2021, 16:12

De kinderopvang kampt met grote tekorten aan personeel binnen alle lagen van de branche en verwacht dat dit de komende tijd alleen nog maar zal toenemen. Dit geldt voor zowel de dagopvang als voor de bso en de peuteropvang. Vooral pedagogisch medewerkers zijn hard nodig. De nood is zo hoog dat er zelfs kinderen naar huis worden gestuurd omdat er niet genoeg personeel is voor een goede professionele opvang. 
 
Lees meer