De nieuwe studiegids is uit!

Op Donderdag, 9 Mei, 2019, 15:34

De nieuwe studiegids is uit!

Na de zomervakantie start het nieuwe opleidingsseizoen 2019-2020 en dat betekent dat onze nieuwe studiegids uit is!
Lees meer
Thema's: Nieuws

Het verhaal van Zoë: “Hier kun je even proeven of het wat voor je is”

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:24

Zoë wil graag een baan waarin ze haar creativiteit meer kwijt kan. De opleiding Vakopleiding Interieurontwerp en Styling lijkt haar wel wat. Omdat ze zich al flink verdiept heeft in de inhoud van de opleiding, komt ze vooral om de sfeer van Scheidegger mee te krijgen. “Hier kun je even proeven of het wat voor je is.”
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Stefanie Weijers: ‘Ik hou van kleine klasjes’

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:23

Stefanie Weijers is, zoals dat zo mooi heet, in between jobs. Ze denkt aan een baan als onderwijsassistente, maar twijfelt. De Open Dag van Scheidegger komt daarom op een goed moment. Ze heeft een gesprek aangevraagd met een opleidingsadviseur en hoopt duidelijkheid te krijgen over de richting die haar het beste past.
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Silvia Soares: ‘Klassikaal heeft meer voordelen’

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:22

Criminologie of toegepaste psychologie. Een van de twee richtingen moet het worden. Maar welke? Daarop hoopt Silvia Soares vandaag een antwoord te krijgen op de Open Dag van Scheidegger.
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Lidi Albrechtovics: ‘Ik heb goede uitleg over Scheidegger gekregen’

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:20

Lidi Albrechtovics is in haar geboorteland Hongarije opgeleid tot verpleegkundige, maar met haar diploma kan ze in Nederland niet helemaal uit de voeten. Hier gelden nu eenmaal andere eisen. Om haar kansen te vergroten, wil ze de HBO Bachelor tot Verpleegkundige volgen. Vandaar haar aanwezigheid op de Open Dag.
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Jenny: “Als kind zei ik al: ‘ik wil later in een ziekenhuis werken’”

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:19

Jenny is vroeg binnen op de Open Dag. Ze wil namelijk de proefles Communicatie in de Zorg volgen. Welke opleiding ze wil doen, weet ze al: “MBO Professioneel Administratief Medewerker. En als ik daarmee klaar ben, wil ik graag MBO Medische Terminologie en Administratie volgen.”
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Ingrid: “Focus je op je eigen ding”

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:18

Ingrid wil een opleiding facilitaire dienstverlening volgen, en dan het liefst op HBO-niveau. De opleiding HBO Facilitair Management sluit daar perfect bij aan. Ze is van plan om er zo snel mogelijk mee te beginnen. Maar eerst wil ze nog wat meer informatie. Wat hoopt ze te halen uit het adviesgesprek? “Hoe het precies zit met de examens en opdrachten,” vertelt Ingrid. “Dat wil ik helemaal duidelijk hebben voordat ik me inschrijf.”
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Han: “En dan ga je denken: wat moet ik doen?”

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:17

Han staat op het punt om een carrièreswitch te maken. Hij heeft altijd in de horeca gewerkt, maar nu wil hij iets anders. Hij werkte namelijk vaak ’s nachts en in het weekend en dat was niet zo goed voor zijn sociale leven. Daarom besloot Han ongeveer een jaar geleden dat hij weg wilde uit de horeca. “En dan ga je denken: wat moet ik doen?” Dat was het moment dat hij serieus begon na te denken over een opleiding.
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Denzel Schot: ‘Vooral het persoonlijke contact vind ik leuk’

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:15

Denzel Schot weet wat hij wil: Register Makelaar-Taxateur worden en informatie ophalen over de opleiding die dat mogelijk moet maken. Vandaar zijn bezoek aan de Open Dag. Hij had onze reclame gezien en het leek hem meer dan de moeite waard om met zijn vader langs te komen.  
Lees meer
Thema's: Interviews

Het verhaal van Daisy de Vries: “Ik geloof in in beweging zijn”

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 11:13

Daisy is met een open blik naar de Open Dag gekomen. Ze is zich namelijk aan het oriënteren op de volgende stap in haar loopbaan en dat kan nog in iedere richting zijn. Daarom heeft ze op de Open Dag van Scheidegger drie verschillende proeflessen gevolgd.
Lees meer
Thema's: Interviews