Het diploma van Iris

Op Woensdag, 15 Januari, 2020, 09:36

Ik werk sinds 1998 in de motorbranche en ik kan eigenlijk alles wat daarbij komt kijken, behalve monteren (dat zou voor niemand goed zijn). Mijn carrière verliep voorspoedig: ik heb bij meerdere motorzaken gewerkt, want iedere keer als ik ging verhuizen, werd ik gelijk weer door een bedrijf benaderd of ik alsjeblieft bij hen wilde komen werken.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Waarom een opleiding volgen?

Op Woensdag, 15 Januari, 2020, 09:33

Kennis slijt niet, zeker als je deze dagelijks in je werk gebruikt, maar kennis veroudert wel. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe wetten gelden in jouw vakgebied. Of omdat er nieuwe technieken of ideeën zijn ontwikkeld. Om je werk goed te kunnen uitvoeren, is het dus belangrijk om je kennis up-to-date te houden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Klassikaal studeren

Op Woensdag, 11 December, 2019, 13:51

Bij Scheidegger doen we er alles aan om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: de kans op een diploma is namelijk veel groter als je klassikaal studeert. Tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie en de gemaakte opdrachten, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.

Lees meer

Opleidingsbudget? Het kan nog net!

Op Woensdag, 13 November, 2019, 11:20

Veel organisaties werken met een opleidingsbudget. Hiermee worden de opleidingen en trainingen van medewerkers betaald. Maar jaarlijks verdwijnen er miljoenen euro’s aan opleidingsbudget in de prullenbak. Zonde natuurlijk, dus dit is een mooie kans voor jou!

Lees meer

Praktijkgericht studeren

Op Maandag, 9 September, 2019, 10:56

Als je als volwassene weer naar school gaat, dan zit je niet te wachten op pagina na pagina theorie. Je wilt aan de slag! Dat komt goed uit, want bij Scheidegger gaan we veel verder dan de theorie.

Lees meer

Vraag van de week: Kraamzorg

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:14

Deze maand starten we met de Vraag van de Week. Dit zijn vragen van aankomende Scheideggerstudenten over onze opleidingen. We beginnen gelijk met een dubbele vraag over de opleidingen Kraamzorg.
Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Werken in apotheek of dokterspraktijk

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:12

Wil jij wel een belangrijke rol spelen binnen zorg en welzijn, maar gaat je voorkeur meer uit naar de medische kant dan naar verzorging of hulpverlening? Dan is een baan als assistent echt iets voor jou!
Lees meer
Thema's: Nieuws

Een opleiding in zorg en welzijn

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:09

Zorgverlening: voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot.
Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Bij mijn opleiding kan ik kiezen voor ‘e-learning’. Wat houdt dat in?

Op Maandag, 29 Juli, 2019, 12:00

Scheidegger is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn klassikale opleidingen. Maar we bieden ook thuisstudie aan. Dat noemen we e-learning. Past een opleiding met bijeenkomsten niet bij jou? Dan kun je kiezen voor de e-learningvariant. Je volgt je opleiding dan online: in de digitale studiewijzer staat welke stof je moet bestuderen en wanneer je je huiswerkopdrachten moet inleveren. Via de online leeromgeving heb je contact met studenten die dezelfde opleiding volgen en natuurlijk met je docenten, die je tijdens je hele opleiding begeleiden.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Wat wordt er bedoeld met ‘erkend onderwijs’?

Op Maandag, 22 Juli, 2019, 12:00

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, maken we een belangrijk onderscheid. Allereerst is Scheidegger Opleidingen zelf erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat geldt zowel voor het MBO College van Scheidegger (MBO-opleidingen) als voor Hogeschool Scheidegger (HBO-opleidingen). Dat betekent dat wij officiële MBO-diploma’s en HBO-getuigschriften mogen verstrekken. Daarmee is de kwaliteit van Scheidegger als opleidingsinstituut gegarandeerd.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week