Thema's

Thema's

Ben jij die georganiseerde spin in het web?

Op Maandag, 9 Mei, 2022, 15:34

Een stapje hogerop in de facilitaire dienstverlening? Of juist een carrièreswitch richting dit mooie vakgebied? Wat je plan ook is, bij Scheidegger maken we van jou de facilitair dienstverlener waar elke organisatie blij van wordt. Want wij hebben precies de opleidingen en trainingen die jou voorbereiden op je nieuwe rol. Op HBO-niveau, op MBO-niveau, maar altijd met zó veel support en begeleiding, dat je met een beetje goede wil gaat slagen. 
Lees meer

Heb jij je zaakjes graag op orde?

Op Maandag, 9 Mei, 2022, 15:29

Scheidegger biedt het komend studiejaar weer volop vernieuwing. Zo hebben we drie nieuwe studiegidsen met daarin, heel overzichtelijk, alle opleidingen per vakgebied. Maar ook hebben we ons studieaanbod weer vernieuwd. Dus wil je bijvoorbeeld alles weten over onze Management en Bedrijfskunde-opleidingen, vraag dan direct de nieuwe studiegids aan. In dit artikel lees je over onze vernieuwde opleidingen en korte deelopleidingen. 
Lees meer

Social Work: een opleiding met toekomst

Op Maandag, 9 Mei, 2022, 15:22

Voor het komend studiejaar staat er veel nieuws op het programma. Niet alleen hebben we drie nieuwe studiegidsen in plaats van één, ook is er nieuws over ons studieaanbod. Bijvoorbeeld als het gaat om Social Work, de richting die voorheen Sociaal Pedagogische Hulpverlening heette. Zo kun je binnen deze richting Social Work kiezen uit verschillende opleiding en trainingen op HBO-niveau. En, zoals je van Scheidegger mag verwachten, je kunt bij ons altijd rekenen op de juiste begeleiding om te zorgen dat je slaagt.
Lees meer

Zo werkt het STAP-budget

Op Maandag, 4 April, 2022, 10:57

Vanaf 2 mei 2022 start de tweede aanvraagtermijn voor de STAP-subsidie. Wil jij profiteren van € 1.000,- subsidievoordeel op je opleiding bij Scheidegger? Zet de volgende stap en schrijf je in voor een opleiding. Speciaal voor deze regeling hebben we bij Scheidegger ruim 30 opleidingen ontwikkeld die minder kosten dan € 1.000,-. Zo kun je nagenoeg kosteloos een opleiding volgen en ontdekken of dit wat voor je is! Wees er snel bij, want er is beperkt budget beschikbaar dus op=op.

Lees meer

Duidelijkheid en betrokkenheid is belangrijk in de lessen

Op Maandag, 28 Maart, 2022, 13:41

Naast zijn baan bij een onderzoeks- en adviesbureau is Mark docent bij Scheidegger. Hij geeft modules zoals methodisch werken en didactische vaardigheden. Duidelijkheid en betrokkenheid vindt hij belangrijk als docent. Daar hoort een goed gesprek met je studenten ook bij. Mark: “Ik vind het werken met studenten leuk omdat het divers is, en het is leuk om alle verhalen te horen.” Benieuwd naar zijn verhaal?
Lees meer

Meer kennis voor organisatie en medewerker

Op Woensdag, 16 Maart, 2022, 14:43

Scheidegger ontwikkelt en verzorgt maatwerk- en incompanytrajecten voor bedrijven. Tessa Snijder houdt als accountmanager bij Scheidegger deze trajecten van a tot z in de gaten. Benieuwd wat Tessa voor werkgevers kan betekenen en wat een maatwerktraject inhoudt? Lees meer in dit interview.

Lees meer

"Deze opleiding is echt een verdieping voor mijn functie"

Op Woensdag, 16 Maart, 2022, 14:25

Je hebt een interessante baan als recruiter en projectmedewerker bij een zorgorganisatie en je wilt meer strategisch inzicht en kennis over leiderschap. Wat is dan de juiste stap om te zetten? Karin koos voor de eenjarige HBO-opleiding HR-management van Scheidegger. Karin: “Ik wil een goede gesprekspartner zijn voor alle lagen in de organisatie. Deze opleiding is echt een verdieping voor mijn functie.” 
Lees meer

Praktijkgericht leren met een erkende MBO-opleiding

Op Maandag, 14 Maart, 2022, 15:21

Ben je van plan om een erkende MBO-opleiding te volgen bij Scheidegger? Ga jij je laten omscholen, zoek je verdieping of wil je een erkend diploma behalen? Het kunnen allemaal redenen zijn om een opleiding te volgen. Wat kun je verwachten van een MBO-opleiding bij Scheidegger? Hoe ziet bijvoorbeeld jouw stage eruit? Je leest het in dit artikel.
Lees meer

Omscholen, hoe pak je dat aan?

Op Maandag, 14 Maart, 2022, 15:11

Ben je van plan om een andere richting te geven aan je carrière? Eén ding is zeker: je bent niet de enige. Een carrièreswitch maken is steeds normaler. Dus omscholen ook. Hoe pak je dit aan? En: welke switch wil je precies maken? Lees er hier meer over. 
Lees meer

“Daar wil ik mijn beroep van maken!”

Op Maandag, 14 Maart, 2022, 14:41

 Wil jij een switch maken naar het onderwijs? Scheidegger-student Astrid Wierth joeg haar droom na en behaalde haar diploma MBO Onderwijsassistent niveau 4. Ze werkt nu op de basisschool waar ze ook stage liep. In haar rol betekent ze veel voor leerlingen en leraren. Hoe vond Astrid het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?
Lees meer