Wat houdt onze examengarantie in?

Op Maandag, 19 April, 2021, 12:21

Wij hielpen al meer dan een miljoen Nederlanders aan een diploma. We weten dus als geen ander hoe we je goed kunnen voorbereiden op jouw examen, zodat je vol zelfvertrouwen aan de eerste vraag begint. Slaag je de eerste keer toch niet? 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Het belang van goede typevaardigheden

Op Maandag, 19 April, 2021, 12:18

Op je telefoon type je met je duimen (je moeder of je vader waarschijnlijk met één vinger), maar ook de computer is een veelgebruikt apparaat om berichten te versturen, te werken en contact te houden met familie en vrienden. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

De regeling Aftrek studiekosten wordt afgeschaft in 2022

Op Maandag, 19 April, 2021, 12:11

Dat betekent dat je voor studiekosten die je in 2021 maakt nog gebruik kunt maken van de regeling Belastingaftrek voor particulieren. Betaal je de opleidingskosten zelf, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Goed nieuws. Je kunt in mei al beginnen met je opleiding

Op Donderdag, 15 April, 2021, 09:46

Wil je graag snel beginnen aan een opleiding? Dan hebben we goed nieuws voor je. Voor een flink aantal opleidingen hebben we een extra startmoment ingepland. Zie de onderstaande lijst. Als je je nu inschrijft kun je al voor de zomer je eerste module afronden.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat bedoelen we met Diplomawaardegarantie?

Op Donderdag, 11 Maart, 2021, 12:40

Scheidegger Opleidingen is een officiële onderwijsinstelling, erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We hebben een officieel MBO College en een erkende Hogeschoolstatus. We mogen dan ook officiële MBO- en HBO-diploma's uitreiken. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Goed omgaan met verandering, hoe doe je dat?

Op Donderdag, 11 Maart, 2021, 12:38

We kregen het afgelopen jaar met veel veranderingen te maken. En niet iedereen kan makkelijk met veranderingen omgaan. Sommige mensen gedijen goed bij veranderingen en sommige hebben wat meer moeite met verandering. Een verandering – groot of klein, negatief of positief – kost altijd energie. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat zijn de voordelen van onze korte HBO-deelprogramma’s?

Op Donderdag, 11 Maart, 2021, 12:35

Als je in korte tijd op HBO-niveau je kennis uit wilt breiden kun je bij Scheidegger korte HBO-programma’s volgen. Dit zijn geen erkende HBO-opleidingen, maar ze zijn samengesteld uit een of meer modules van onze erkende HBO-opleidingen. 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Klassikale lessen in kleine groepen

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:57

Wij geloven in leren van en met elkaar. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Volg je voor jouw opleiding modules waarin praktische vaardigheden worden aangeleerd? 

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wil jij je omscholen? Ga dan voor een kansberoep

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:20

Veranderingen in de samenleving, andere behoeften, economische ontwikkelingen en technische vooruitgang, globalisering. Allemaal zaken die invloed hebben op de arbeidsmarkt. Terwijl in de ene sector banen verdwijnen, kan de andere sector juist niet aan goed opgeleide mensen komen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Wat is personal branding en waarom is het belangrijk?

Op Maandag, 15 Februari, 2021, 15:17

Juist als je jezelf goed wilt presenteren op de arbeidsmarkt is personal branding belangrijk. Bijvoorbeeld als je je gaat omscholen naar een ander beroep. Personal branding is in feite niets anders dan dat je jezelf in de markt zet. Net zoals bijvoorbeeld automerken hun modellen in de markt presenteren met unieke eigenschappen en kwaliteiten: sportief, praktisch, avontuurlijk enzovoort.

Lees meer
Thema's: Nieuws