Opleidingsbudget? Het kan nog net!

Op Woensdag, 13 November, 2019, 11:20

Veel organisaties werken met een opleidingsbudget. Hiermee worden de opleidingen en trainingen van medewerkers betaald. Maar jaarlijks verdwijnen er miljoenen euro’s aan opleidingsbudget in de prullenbak. Zonde natuurlijk, dus dit is een mooie kans voor jou!

Lees meer
Thema's: Nieuws

Praktijkgericht studeren

Op Maandag, 9 September, 2019, 10:56

Als je als volwassene weer naar school gaat, dan zit je niet te wachten op pagina na pagina theorie. Je wilt aan de slag! Dat komt goed uit, want bij Scheidegger gaan we veel verder dan de theorie.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Kraamzorg

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:14

Deze maand starten we met de Vraag van de Week. Dit zijn vragen van aankomende Scheideggerstudenten over onze opleidingen. We beginnen gelijk met een dubbele vraag over de opleidingen Kraamzorg.
Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Werken in apotheek of dokterspraktijk

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:12

Wil jij wel een belangrijke rol spelen binnen zorg en welzijn, maar gaat je voorkeur meer uit naar de medische kant dan naar verzorging of hulpverlening? Dan is een baan als assistent echt iets voor jou!
Lees meer
Thema's: Nieuws

Een opleiding in zorg en welzijn

Op Woensdag, 14 Augustus, 2019, 16:09

Zorgverlening: voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot.
Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Bij mijn opleiding kan ik kiezen voor ‘e-learning’. Wat houdt dat in?

Op Maandag, 29 Juli, 2019, 12:00

Scheidegger is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn klassikale opleidingen. Maar we bieden ook thuisstudie aan. Dat noemen we e-learning. Past een opleiding met bijeenkomsten niet bij jou? Dan kun je kiezen voor de e-learningvariant. Je volgt je opleiding dan online: in de digitale studiewijzer staat welke stof je moet bestuderen en wanneer je je huiswerkopdrachten moet inleveren. Via de online leeromgeving heb je contact met studenten die dezelfde opleiding volgen en natuurlijk met je docenten, die je tijdens je hele opleiding begeleiden.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Wat wordt er bedoeld met ‘erkend onderwijs’?

Op Maandag, 22 Juli, 2019, 12:00

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, maken we een belangrijk onderscheid. Allereerst is Scheidegger Opleidingen zelf erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat geldt zowel voor het MBO College van Scheidegger (MBO-opleidingen) als voor Hogeschool Scheidegger (HBO-opleidingen). Dat betekent dat wij officiële MBO-diploma’s en HBO-getuigschriften mogen verstrekken. Daarmee is de kwaliteit van Scheidegger als opleidingsinstituut gegarandeerd.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Wat houdt jullie examengarantie in?

Op Maandag, 15 Juli, 2019, 12:00

De examengarantie is een van onze 6 gouden garanties. Dat betekent niet dat je bij ons je examens cadeau krijgt. Maar wel dat we je alle kansen geven om die examens te halen. Als jij al je lessen hebt gevolgd en je huiswerkopdrachten hebt ingeleverd, dan ben je wat ons betreft klaar voor je examen. Mocht je dat examen toch niet halen, bijvoorbeeld omdat je heel erg zenuwachtig was of omdat je toevallig een slechte dag had, dan mag je het gewoon nog een keer overdoen. Op onze kosten. De examengarantie geldt voor alle mondelinge examens, moduleopdrachten en digitale examens die na het volgen van een module worden geëxamineerd.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

MBO: de keuze is reuze

Op Maandag, 8 Juli, 2019, 14:03

Ga je een MBO-opleiding volgen? Dan valt er flink wat te kiezen! Niet alleen het vakgebied van je opleiding, maar ook hoe lang je over de opleiding wilt doen. Je kunt namelijk kiezen voor een meerjarige erkende MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4, of voor een kort HBO-programma.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Hoe vaak en hoe lang heb ik les?

Op Maandag, 8 Juli, 2019, 12:00

Dat is afhankelijk van het type opleiding dat je kiest. Kies je voor de avondvariant van je opleiding, dan heb je één keer per week les, op een vaste avond. Je bestudeert voor de les de stof en maakt huiswerkopdrachten. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. Valt een bijeenkomst in een vakantie of op een feestdag, dan wordt het bijeenkomstenschema hierop aangepast.
Lees meer
Thema's: Vraag van de week