Vraag van de week: Aan welke eisen moet ik voldoen voor de opleiding HBO Erkend Kindertherapeut?

Op Woensdag, 12 December, 2018, 08:37

Om met deze opleiding te mogen starten, moet je in het bezit zijn van een HBO Bachelorgetuigschrift, 2 jaar relevante werkervaring en een passende werkplek. Je kunt ook worden toegelaten op basis van de 21+ regeling en een vooropleiding op het gebied van psychologie, jeugdzorg, onderwijs, coaching of pedagogiek. Ook dan moet je 2 jaar relevante werkervaring hebben en in het bezit zijn van een passende werkplek.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Hoe kan ik versneld een niveau 4-diploma behalen?

Op Woensdag, 5 December, 2018, 11:05

Als je al eerder een relevante opleiding hebt gevolgd en je diploma's of certificaten zijn minder dan 10 jaar oud, kun je een vrijstellingsverzoek indienen bij onze vrijstellingscommissie. Onze opleidingsadviseurs kunnen je vertellen hoe dat in zijn werk gaat.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Bespreek jouw wensen in je beoordelingsgesprek

Op Vrijdag, 30 November, 2018, 01:08

Sommige dingen blijven altijd spannend, hoe vaak je ze ook doet. Beoordelingsgesprekken, bijvoorbeeld. Maar: hoe goed of slecht ze ook gaan, ze bieden altijd kansen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Vraag van de week: Aan welke vooropleidingseis moet ik voldoen om deel te nemen aan een van de opleidingen HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach?

Op Woensdag, 28 November, 2018, 12:59

Om aan deze HBO-opleiding deel te kunnen nemen, moet je minimaal in het bezit zijn van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. De opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 vormt in dit geval een perfecte opstap.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Vraag van de week: Zijn jullie opleidingen pedagogisch beleidsmedewerker/coach erkend door het FCB?

Op Woensdag, 21 November, 2018, 01:13

Ja, onze opleidingen tot pedagogisch beleidsmedewerker/coach zijn alle 3 erkend door brancheorganisatie FCB en geaccrediteerd door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) op basis van de eisen vanuit de CAO Sociaal Werk en de CAO Kinderopvang.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Grootste slagingskans met een klassikale opleiding

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 03:14

Bij Scheidegger doen we er alles aan om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: de kans op een diploma is namelijk veel groter als je klassikaal studeert. Tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie en de gemaakte opdrachten, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Ben jij klaar voor je beoordelingsgesprek?

Op Maandag, 19 November, 2018, 09:40

Veel mensen denken bij een beoordelingsgesprek meer aan een veroordelingsgesprek: wat heb ik allemaal fout gedaan? Waarom krijg ik geen promotie? Of ze zijn opgelucht als het er weer op zit: gelukkig, geen rare dingen, ik kan weer een jaar verder. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van werkafspraken, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Het doel is ervoor te zorgen dat jij optimaal presteert op je werk. Daar profiteert de organisatie van, en jijzelf ook!

Lees meer

Vraag van de week: Wat is het verschil tussen de opleidingen Budgetcoach, MBO Schuldhulpverlening en MBO Budgetcoaching en Maatschappelijke Dienstverlening?

Op Woensdag, 14 November, 2018, 01:15

De opleiding Budgetcoach is vooral gericht op de methoden en technieken die je nodig hebt om je cliënten te helpen hun financiën op orde te krijgen. Deze opleiding is dan ook een mooie aanvulling als je al in de maatschappelijke dienstverlening werkt.

Lees meer
Thema's: Vraag van de week

Wat is nou eigenlijk een erkende MBO-opleiding?

Op Maandag, 12 November, 2018, 11:12

Kort gezegd: een MBO-opleiding die aan alle wettelijke eisen voldoet. De overheid stelt ieder jaar een lijst op van alle MBO-opleidingen die een goedkeuring hebben gekregen en dus aan alle eisen voldoen. De overheid geeft daarmee de garantie dat die opleidingen van goede kwaliteit zijn. Deze opleidingen worden opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo), dat wordt bijgehouden door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Alle MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4 van Scheidegger zijn goedgekeurd en opgenomen in het crebo. Zo weet je zeker dat je voor kwaliteit kiest.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Een opleiding in de zorg

Op Maandag, 12 November, 2018, 11:07

Zorgverlening. Voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot. En met € 10.000,- overheidssubsidie studeer je heel voordelig!

Lees meer
Thema's: Nieuws