Studenten aan het woord

"Ik heb bij Scheidegger de opleiding Professioneel Secretaresse gevolgd. Ik heb de avondopleiding gedaan, zodat ik vanuit mijn werk eerst even thuis wat kon gaan eten en daarna naar school kon in Almere. Soms had ik ook een module in Utrecht, deze werd dan op zaterdag gehouden. Dit is geen werkdag voor mij, dus dit was ook goed te doen. Ik vond het fijn dat er, naast de uitleg in het lesboek, ook nog klassikaal uitleg werd gegeven. De stof in het boek was niet moeilijk, maar de extra uitleg van de docenten was toch erg fijn en aanvullend. De meeste docenten gaven ook hun privémailadres, zodat je de vragen die je had buiten de les om toch nog kon stellen. De meeste dingen die ik heb geleerd zaten al in mijn takenpakket op het werk. Ik ben blij dat ik er nu ook een diploma voor heb gekregen. Ik hoop dat ik volgend jaar weer een opleiding kan gaan volgen en dan weer nieuwe dingen kan leren en nieuwe ervaringen kan opdoen."

Sharon Paulus uit Lelystad – MBO Professioneel Secretaresse


"Ik heb bij Scheidegger de opleiding Marketing- en Communicatiemedewerker afgerond. Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan. De klassikale lessen vond ik zeer prettig. Tijdens de lessen kun je behalve van de docent ook veel van de medestudenten leren. Ik heb in mijn werk veel aan mijn opleiding. Zo ben ik nu betrokken bij allerlei nieuwe projecten die met de opleiding te maken hebben, zoals het schrijven van stukken voor het intranet, het schrijven van mailings naar klanten en het voorbereiden van beurzen. Ik vind het jammer dat de opleiding nu afgerond is, ik was graag nog even doorgegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch – MBO Marketing- en Communicatiemedewerker


"Bij Scheidegger heb ik de opleiding MBO Medisch Secretaresse gevolgd. Ik heb de dagopleiding op zaterdag gedaan, zodat ik niet in de knel kwam met mijn werk. Ik had één keer in de maand school, dus dat was ook goed te combineren met mijn privéleven. Ik vond de klassikale lessen erg prettig en vooral leerzaam, mijn vragen en die van mijn medestudenten zijn op een goede manier uitgelegd. Door het klassikale studeren hoor je bij de medestudenten vragen waar je zelf soms nog niet aan gedacht had en andersom ook, echt een aanrader! Het fijne aan deze opleiding bij Scheidegger vond ik dat je je eigen werktempo kunt bepalen, maar toch persoonlijk contact kunt hebben met je docent en medestudenten. Doordat ik deze opleiding gedaan heb, ben ik in het bedrijf waar ik werk doorgestroomd naar mijn huidige functie!"

Anja Korst uit Den Haag – MBO Medisch Secretaresse


"Bij Scheidegger heb ik onlangs de opleidingen MBO Personal Assistant en Zakelijk Engels afgerond.
Deze opleidingen waren goed te combineren met mijn werk en privéleven, doordat ik een goede planning had gemaakt en prioriteiten had gesteld. En niet te vergeten door te ontspannen na de inspanning van de studie. De klassikale lessen vond ik zeer waardevol en leerzaam. De ervaren docenten maakten de lesstof leuk en interessant. Doordat ik deze opleiding gevolgd heb, kan ik nu beter op bepaalde zaken inspelen. En ik weet nu hoe ik bepaalde zaken beter kan aanpakken."

Sharmila Oemardien uit Amersfoort – MBO Personal Assistent en MBO Zakelijk Engels


"Ik heb bij Scheidegger de Basisopleiding Personeelsmanagement gevolgd. Deze opleiding was goed te combineren met mijn werk en privéleven. De lestijd kreeg ik van mijn werkgever, studeren en huiswerk deed ik in mijn eigen tijd. Ik vond de klassikale lessen erg prettig, omdat je praktijkvoorbeelden krijgt, kunt horen hoe andere bedrijven zaken aanpakken en de uitleg van een docent krijgt. Het uitwisselen van ervaringen over de zaken die op dat moment aan de orde waren vond ik erg prettig. Door deze opleiding heb ik basiskennis opgedaan voor mijn nieuwe functie."

Maybrith Gommers uit Wijchen – Basisopleiding Personeelsmanagement


"Ik heb bij Scheidegger de Basisopleiding Informatica gevolgd. Doordeweeks werkte ik overdag en 's avonds maakte ik dan de opdrachten voor de zaterdagbijeenkomst van school. De klassikale lessen vond ik erg leuk en leerzaam. Het was erg prettig dat iedereen ook echt in de klas zat om te leren. De opleiding heeft me zeker geholpen in mijn carrière. Ik heb nu meer verantwoordelijkheden op ICT-gebied."

Daniel Krois uit Rijswijk – Basisopleiding ICT en Computervaardigheden


"Soms was het privé erg druk dus het was fijn dat ik mijn eigen tijd kon indelen. Zo was het prettig dat ik door omstandigheden een examen kon uitstellen. Er zat geen druk op en dat was in mijn geval een uitkomst."

Monica Truijen uit Alkmaar – MBO Opvoedkunde en Kinderpsychologie


"Ik ben visueel gehandicapt en heb bij Scheidegger de MHBO-opleiding Bedrijfskundige Informatica gevolgd. Bij een aantal modules heb ik les gehad op locatie en bij de andere modules heb ik gebruikgemaakt van e-Learning.
De boeken kreeg ik via de post. Ik liet de boeken dan op mijn werk inscannen en daarna kon ik ze met behulp van spraak en braille lezen. Zo kon ik studeren.
De online omgeving was goed toegankelijk. Ik kon de informatie over de lessen e.d. goed lezen. Ik kon zo op een goede manier makkelijk via Scheidegger een opleiding volgen.
Ik heb ook lessen gevolgd op locatie. De lessen waren goed te volgen. De docenten hielden rekening met me. Ze legden het uit als ze iets op het bord schreven. Aantekeningen werden goed opgelezen.
Bij de e-Learningmodules was de begeleiding heel goed. Elke keer dat ik opdrachten plaatste, kreeg ik netjes een bericht terug met daarbij opmerkingen. Ik vond dat heel prettig.
Studeren bij Scheidegger is me goed bevallen. Het is voor herhaling vatbaar. De begeleiding van de docenten is goed en de dienstverlening is ook heel goed."
 
Jeroen Perk uit Haarlem – MHBO Bedrijfskundige Informatica


"Een jaar geleden besloot ik dat het tijd was om een stap in mijn carrière te maken. Ik ben werkzaam in de administratie en heb de ambitie voor een leidinggevende functie. Omdat ik werk en een gezin heb met 2 kleine kinderen, zocht ik iets dat paste in deze ambitie en ook haalbaar was qua tijdsbesteding. Zodoende kwam ik uit bij Scheidegger, bij de opleiding MHBO Leidinggeven in Zorg en Welzijn. Dit was precies in mijn straatje: een jaar studeren en klassikaal les, dus een goede stok achter de deur.
De opleiding bestond uit 4 modules en een eindonderzoek, 3 onderdelen daarvan heb ik klassikaal gedaan en 2 online. Beide varianten zijn mij heel goed bevallen. De docenten bij de klassikale lessen wisten waar ze het over hadden en brachten de stof tot leven met voorbeelden uit ‘het echte leven’. Door de kleine klassen was er genoeg ruimte voor discussie en besprekingen van casussen waar wij mee te maken hebben in ons werk.
Bij de online modules was ik bang de sociale controle te missen, maar dit bleek niet nodig. Een telefonisch moment aan het begin van de module gaf toch een goede motivatie. Online kun je ook erg goed communiceren met elkaar en ik kreeg altijd tijdig feedback op de ingeleverde opdrachten. Waar nodig kon er ook altijd telefonisch overlegd worden. Ook hier vond ik de docenten aan de andere kant van de lijn zeer kundig en zij wisten mij goed te motiveren om bezig te blijven.
Inmiddels heb ik met succes mijn opleiding afgerond en ben ik zeer tevreden over de manier waarop ik dit heb kunnen doen bij Scheidegger. Wanneer ik een volgende stap wil maken, zal ik hier zeker weer terugkomen voor een vervolgopleiding."
 
Linda Buurman uit Groningen – MHBO Leidinggeven in Zorg en Welzijn


"Als parttime Cateringmedewerkster-B wil ik graag hogerop komen en meer uren gaan werken. Het advies van mijn leidinggevende en de afdeling Personeelszaken was om een MBO-opleiding te gaan volgen. Ik heb diverse opleidingen en instanties naast elkaar gelegd en uiteindelijk heb ik gekozen voor de MBO-opleiding Facilitair Leidinggevende niveau 4 van Scheidegger. Hiermee zou ik in de catering kunnen blijven werken. Bij Scheidegger kun je je opleiding in de buurt van je huis en of je werk volgen en er zijn meer betalingstermijnen. Er wordt rekening gehouden met vakanties. Alles kun je vinden op e-Connect, waar nu ook een speciale app van is voor je tablet. Ook heb je contact met je medestudenten en leraren via e-Connect. Ik ben nu vanaf februari 2013 bezig en het bevalt me heel goed zoals het allemaal georganiseerd wordt. De klassikale lessen zijn heel leerzaam, omdat er een docent uit de praktijk voor de klas staat. De groepen zijn klein, waardoor dat er meer aandacht is. De dames die achter de servicebalie werken, zijn stuk voor stuk behulpzaam en altijd erg vriendelijk, het maakt niet uit hoe vaak je belt en wat voor vragen je stelt. Ik kan niet anders zeggen dan dat het allemaal goed geregeld is en wordt bij Scheidegger."

Natasha Marree uit Varsseveld – MBO Facilitair Leidinggevende, niveau 4


"Ik ben Annie Abdoel en ben sinds juni 1991 bij de overheid werkzaam als financieel medewerker op de afdeling FEZ bij het Ministerie van ELI (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie). Ik ben sinds 31-12-2011 boventallig en dat heeft mij aan het denken gezet. Ik heb altijd Pedicure willen worden, maar nooit de tijd en gelegenheid gehad hiervoor. Ik heb toen veel gebeld naar Scheidegger en voelde me meteen goed, dankzij het goede advies en de goede service van de medewerkers.
Op 3 maart 2012 ben ik begonnen met de opleiding Pedicure bij Scheidegger. Op dat moment besefte ik dat ik met een zware opleiding bezig was. In de loop van de eerste module, Het behandelplan, ontdekte ik een andere kant van mezelf. Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf, ging op onderzoek uit, communiceerde veel met collega’s… Heel anders dan boekhouding en ook heel rustgevend, want ik was geestelijk ook moe van al die jaren werken met mijn hoofd. Nu wil ik mensen tot dienst zijn en mensen gelukkig maken.
Dit was een uitdaging voor mij. Als ik terugkijk, heb ik veel aan te danken aan Scheidegger en aan de docenten, speciaal de docenten van Het behandelplan (zij was geweldig, een doorbraak voor mij in de wereld van uiterlijke verzorging), Professionele vakkennis en Voetbehandeling. Mijn docente van Voetbehandeling was supergoed. In die drie lessen heeft ze echt haar best gedaan om ons veel kennis te brengen van alles wat betreft voetbehandeling.
Ik ben ook van plan om bij Scheidegger de opleiding Manicure te volgen. Dat streef ik na en hier is ook veel vraag naar van mijn klanten. Daardoor blijf ik ook bij Scheidegger doorgaan. Ik ben blij dat ik bij jullie mijn opleiding heb gevolgd."

Annie Abdoel uit Zoetermeer – Vakopleiding Erkend Pedicure


"Ik wilde graag doorgroeien binnen de organisatie waar ik werk. Na overleg met mijn leidinggevende mocht ik een opleiding gaan volgen. Ik heb toen voor de opleiding HBO Leergang Managementsupport gekozen. Deze opleiding paste het beste bij mijn studiewensen. Ik heb voor Scheidegger gekozen, omdat er in kleine groepen praktijkgericht les wordt gegeven in de regio. Hierdoor kon ik vanuit mijn werk door naar de les. Ik heb tijdens deze opleiding veel geleerd en kan veel van de opgedane kennis in de praktijk brengen. Ik heb alle modules in één keer gehaald. Van de keuze voor deze opleiding heb ik zeker geen spijt gehad. Het is zelfs zo dat het studeren naast mijn fulltime baan mij zo goed is bevallen dat ik momenteel aan het kijken ben welke vervolgopleiding ik bij Scheidegger kan gaan volgen."

Monica Loijens van Sliedrecht uit Rockanje – HBO Leergang Managementsupport


"Ik wil heel graag als voedingsconsulent gaan werken. Daarom ben ik de opleiding Voedingsconsulent bij Scheidegger gaan volgen. Ik heb voor Scheidegger gekozen, omdat deze organisatie goed aangeschreven staat. Er wordt in kleine groepen lesgegeven, zodat er veel aandacht is voor de student; dat heb ik als heel prettig ervaren. Als ik het niet begreep, had de docent tijd en aandacht voor mij. De digitale leeromgeving (e-Connect) was een hele goede ondersteuning bij de voorbereiding van de praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten kon ik thuis maken, heel prettig: er is geen stress, ik zat in een vertrouwde omgeving. 1 keer per week ging ik naar les, die werd op een locatie gegeven die voor mij haalbaar was. Voor vragen is Scheidegger per mail heel goed te bereiken. Binnen enkele dagen wordt er contact opgenomen door Scheidegger (eigen ervaring) en lossen zij het eventuele probleem op. Doordat ik de gelegenheid heb gekregen om op deze manier te werken, ben ik ook in 1 keer geslaagd voor de opleiding, ik vond het geweldig! Ik wil ook iedereen die een opleiding wil volgen of over wil stappen aanraden om even naar de site van Scheidegger te gaan. Ongetwijfeld krijg je er net als ik geen spijt van."

Monica van Klaveren-Plugge uit ‘s- Gravenhage – Voedingsconsulent


"Tot nu toe heb ik met beide docentes uitstekende ervaringen. De lesstof is bijzonder gevarieerd en leerzaam. Op mijn werk heb ik bijvoorbeeld erg veel voordeel van de lessen communicatie. Met de tweede module zakelijke correspondentie ben ik pas 3 lessen onderweg, maar ook daarin heb ik al veel geleerd. Ik ga met veel plezier naar de lessen."

Carla Konijn uit Purmerend – MBO Professioneel Secretaresse


"Ik heb zelf heel veel geleerd. Het leidinggeven gaat mij nu beter af. Ik weet nu hoe ik een plan moet opbouwen en hoe ik dat moet aanpakken. Ik weet waar ik allemaal op moet letten bij het opzetten van een eigen bedrijf. De docenten zijn zeer ervaren en delen hun deskundigheid graag met de leerlingen. De administratie van Scheidegger is makkelijk bereikbaar, altijd vriendelijk en komt de gemaakte afspraken na. Al met al kan ik terugkijken op een opleiding waarbij ik heel veel geleerd heb wat ik zeker toepasbaar is in mijn functie. Ik zal mijn volgende studie, indien mogelijk, zeker weer bij Scheidegger willen volgen."

Carmelita Braaf uit Voorburg – MHBO Middle Management


"Via Scheidegger vond ik en een leuke opleiding en heb ik zorgeloos kunnen studeren op het juiste niveau! De lesstof sluit perfect aan op de praktijk & de docenten zijn fantastisch!"

Yolanda Hilgersom uit Alphen aan den Rijn – MHBO Officemanagement


"Om mijn kansen op een nieuwe baan te vergroten heb ik ervoor gekozen twee opleidingen bij Scheidegger te volgen: Basiskennis Boekhouden en Praktijkdiploma Loonadministratie. Daarnaast heb ik ook in één keer mijn Associatiediploma gehaald. Hierdoor heb ik nu een erkend diploma op zak. Om mezelf nog verder te ontwikkelen heb ik me nu ingeschreven voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Ik ben zeer tevreden over Scheidegger Opleidingen en ik wil iedereen aanraden om voor deze opleider te kiezen, zodat je in één keer slaagt!"

Krishnakumarie Bhadai uit Leeuwarden – Basiskennis Boekhouden, Praktijkdiploma Loonadministratie en Praktijkdiploma Boekhouden


"Toen ik nog op school zat, had ik de grootste moeite met het vak Engels en ik dacht niet dat ik het ooit nog nodig zou kunnen hebben in mijn carrière. Bij mijn huidige werkgever ben ik begonnen als afdelingsassistente en omdat Engels voor de uitoefening van dit beroep niet noodzakelijk was, ging dit mij goed af. Een halfjaar geleden kreeg ik de kans om inkoopassistente te worden. Een geweldige uitdaging die ik meteen ben aangegaan. Het eerste waar ik tegenaan liep was, je raadt het al: Engels. Direct ben ik op zoek gegaan naar een passende opleiding en ik kwam bij Scheidegger uit. Ik was op zoek naar een klassikale opleiding, zodat ik zowel met de docent als met medestudenten kon oefenen. Dit werkt natuurlijk fijner dan een volledige thuisstudie waarbij er alleen digitaal contact is met een docent. Scheidegger biedt een mooie mix van thuisstudie en klassikale lessen, gewoonweg perfect! Ik heb me direct ingeschreven en ben in maart 2011 met de opleiding begonnen. Mede dankzij mijn gezellige medestudenten, die net zo leergierig zijn als ik, heb ik al veel geleerd. Deze medestudenten zijn een extra steuntje in de rug om er helemaal voor te gaan!"

Fenne Bands uit Rosmalen – MBO Programma Engels


"Omdat ik de werkzaamheden in mijn baan als verzorgende niet meer kan uitvoeren, besloot ik de basisopleiding Typevaardigheden te gaan volgen bij Scheidegger. Deze opleiding is voor mij een aanloop naar de opleiding Telefoniste/Receptioniste. Het grootste voordeel van deze opleiding vind ik dat ik, in mijn eigen tempo, thuis kan oefenen. De stof is zeer duidelijk en de oefenteksten zijn een goede voorbereiding op het examen. Dit examen heb ik gemaakt op het moment dat het mij het beste uit kwam, zodat ik er in ieder geval goed voorbereid aan kon beginen. De uitslag van het examen kreeg ik op dezelfde dag nog. Erg fijn! Bij vragen of problemen kon ik altijd bellen of mailen met de klantenservice van Scheidegger en ik werd altijd even vriendelijk en goed geholpen. Ik hoop met dit diploma, in combinatie met het diploma van de opleiding Telefoniste/Receptioniste, een nieuwe baan te bemachtige. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Hennie den Teuling Goedendorp uit Rotterdam – Basistraining Typevaardigheden

Hier vind je een impressie van onze praktijkopleidingen op een van de 21 leslocaties in Nederland.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.