Over Scheidegger Opleidingen

De voordelen van Scheidegger opleidingen

Studeren bij Scheidegger heeft heel veel belangrijke voordelen.

Wij zijn er voor jou

Inmiddels hebben wij ruim 70 jaar ervaring met het opleiden van volwassenen. Wij weten waar je naartoe wilt en waar je zoal tegenaan kunt lopen. Al die ervaring betekent dat we jou uitstekend kunnen helpen, vóór en tijdens je studie. We adviseren je bij het kiezen van de juiste opleiding en begeleiden je tot aan je diploma. Je staat er dus nooit alleen voor. We spreken je graag tijdens een van onze Open Avonden of een studieadviesgesprek. En heb je een vraag, dan mag je zelf kiezen hoe je die stelt: telefonisch, per e-mail, via WhatsApp of de chatfunctie op onze website.

Ruim en actueel aanbod 

Bij Scheidegger heb je keuze uit bijna 500 opleidingen: kort of lang, breed of specialistisch en op verschillende niveaus. Je kunt bij ons terecht voor opleidingen in onder meer de vakgebieden Secretarieel en managementsupport, Personeel en organisatie, Orde en veiligheid, Facilitaire dienstverlening, ICT en internet en Financieel en administratie. Wij luisteren goed naar vragen vanuit studenten en vanuit de markt en voegen daarom regelmatig nieuwe opleidingen en trainingen toe.

Grote flexibiliteit 

Je hebt een druk privéleven en daarnaast waarschijnlijk ook een baan. Je zoekt dus een studie die precies past bij jouw opleidingswens en binnen jouw schema. Wij begrijpen dat. Je kunt onze opleidingen daarom overdag, ‘s avonds of op zaterdag volgen. Ze starten bovendien op verschillende locaties en op meerdere momenten per jaar, dus je hoeft nooit lang te wachten voor je kunt starten. Wil jij maximale flexibiliteit? Kies dan voor de zelfstudievariant en bepaal zelf wanneer je studeert.

Keuze uit meerjarige en korte opleidingen

Scheidegger biedt niet alleen meerjarige opleidingen op MBO- en HBO-niveau, maar ook korte, praktijkgerichte programma’s. Hiermee kun je je snel en doelgericht ontwikkelen binnen een bepaald vakgebied. Bij Scheidegger kun je dus in korte tijd een belangrijke stap in je carrière maken.

Klassikale lessen in kleine groepen

Wij geloven in leren van en met elkaar. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie en de gemaakte opdrachten, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Tijdens de lessen voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. En de bijeenkomsten zijn natuurlijk een goede stok achter de deur. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding. Volg je voor jouw opleiding modules waarin praktische vaardigheden worden aangeleerd? Dan worden die verzorgd op onze speciaal ingerichte praktijklocaties.

Persoonlijke coaching

Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Tijdens je studie krijg je begeleiding van een persoonlijke mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding naast een baan en/of druk privéleven. Onze mentoren zijn er voor jou en stemmen hun begeleiding af op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Samen realiseren jullie jouw doel: een diploma!

Examengarantie

Bij Scheidegger rond je iedere module af met een praktijkgerichte opdracht of digitaal examen. Wij hebben zo veel vertrouwen in onze opleidingen, dat we je een heuse examengarantie bieden. Als je een examen niet haalt, terwijl je wel de lessen hebt gevolgd en je opdrachten hebt ingeleverd, dan kun je het kosteloos opnieuw maken.

Soepel doorstromen

Weet je nog niet zeker of je een volledige meerjarige opleiding wilt gaan volgen? Dan kun je bij Scheidegger klein beginnen. Onze korte MBO- en HBO-programma’s zijn samengesteld uit modules die ook in de volledige MBO- en HBO Bacheloropleidingen zitten. Heb je zo’n kort programma afgerond, dan kun je alsnog besluiten om verder te studeren. De modules die je al hebt afgerond, hoef je dan niet nog een keer te volgen.
Op basis van een korte intake worden jouw vrijstellingen in kaart gebracht en toegekend. In principe geldt daarbij dat je voor alles wat je al gevolgd hebt en wat gelijkwaardig is aan een erkende MBO-opleiding of HBO Bachelor vrijstelling kunt ontvangen.

Meld je nu aan voor een studieadviesgesprek!