Met Scheidegger sta je sterker

MBO Telefonische Klantenservice

Praktijkgerichte opleiding met uitstekende perspectieven

Op een klantenservice heb je telefonisch ­contact met klanten en ­adviseer je over producten of ­diensten. Je achterhaalt de specifieke behoeften en wensen van de klant en speelt hierop in. Om dit goed te kunnen doen, moet je uiteraard over commerciële vaardigheden en gesprekstechnieken beschikken en je moet zeer professioneel kunnen telefoneren. Bij de telefonische klantenservice ben je vaak het visitekaartje van het bedrijf. Een zeer belangrijke functie. Is dit iets voor jou? Kies dan voor de MBO-opleiding Telefonische Klantenservice! Hiermee heb je uitstekende loopbaanperspectieven. Er is immers veel vraag naar medewerkers op een klantenservice. Het is ook een functie die veel in deeltijd wordt gedaan. Deze opleiding is zeer interessant voor herintreders of mensen die zich willen omscholen. 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdige en volwaardige medewerker op een telefonische klantenservice. Ook wanneer je al op een verkoopbinnendienst of telefonische klanten­service werkt en je je kennis en vaardigheden verder wilt ontwikkelen, is deze opleiding een ­uitstekende keuze. 

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen ­speciale voor­opleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste ­voorwaarden. Er wordt wel van uitgegaan dat je over computervaardigheden beschikt.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie, waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar een direct toepasbare praktijkgerichte aanpak. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden, waar je als medewerker op een telefonische klantenservice veel aan hebt.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor meer informatie.
Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom zijn de uitvalpercentages heel laag bij Scheidegger en de slagingspercentages heel hoog. Om die reden geven wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding MBO Telefonische Klantenservice

Studieprogramma

Commerciële vaardigheden

(8 lessen)

 • Acquisitievaardigheden
 • Afspraken maken
 • Commerciële gesprekken voeren
 • Vraag- en luistertechnieken
 • Het verkoopgesprek
 • Onderhandelen
 • Klachtenbehandeling
 • Examen: Praktijkgericht examen

Zakelijk telefoneren

(8 lessen)

 • Zakelijke telefonische communicatie
 • Telefoonetiquette
 • Inkomende gesprekken
 • Begroeting en doorverbinden
 • Afsluiting van het gesprek
 • Uitgaande gesprekken
 • Notities maken
 • Bereikbaarheid
 • Examen: Mondeling examen

Afronding en diploma

De module Commerciële vaardigheden rond je af met een praktijkgericht examen. De module Zakelijk telefoneren wordt afgerond met een ­mondeling examen. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘MBO ­Telefonische Klantenservice’ van Scheidegger Opleidingen. Dit diploma levert bovendien mogelijk vrijstelling op in diverse MBO-opleidingen van Scheidegger. Met dit diploma ben je uitstekend voorbereid op een mooie toekomst. 

Examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. 

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden.

De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 15.30 uur en 4 e-Learninglessen.
De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 21.30 uur en 4 e-Learninglessen.

Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de opleiding MBO Telefonische Klantenservice bekend. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 890,-
Examens: € 195,- praktijkgericht examen
€ 260,- mondeling examen
Studiemateriaal: € 125,- per module (inclusief e-Connect)
Bij Scheidegger heb je de mogelijkheid om de opleiding ineens of in maandelijkse termijnen te betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75

Btw

Op alle opleidingen en trainingen is 21% btw van toepassing. Uitzondering hierop vormen de opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, en volledige HBO Bacheloropleidingen. Organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, kunnen het volledige aanbod op de website btw-vrij gefactureerd krijgen. In dit geval wordt een btw-correctie van 10% toegepast. Dit betekent dus een groot voordeel op de prijs inclusief btw en een absolute aanrader als u als organisatie geen btw kunt terugvorderen. Op studiemateriaal, reprorechten en arrangementskosten wordt 6% btw in rekening gebracht. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Particulieren die de opleiding zelf betalen, worden voor alle opleidingen van btw vrijgesteld, zonder opslag. Dit geldt niet voor de trainingen.

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

035 - 7 121 992
Mail ons
 
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag de juiste keuze te maken. Je kunt ons bereiken op maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag t/m 17.00 uur.

035 - 7 121 992
Mail ons
 

Waarom Scheidegger?

icon-people-compr.png

De ervaring van mevrouw M. Falkenburg
‘Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan. De klassikale lessen vond ik zeer prettig. Tijdens de lessen…’

image-person-compr.png
 
Meer lezen
image-person-2-compr.png
 • Klassikale en praktijkgerichte lessen
 • Jouw eigen mentor
 • Waardevol diploma